Roen har så langt ikke senket seg. Onsdag kveld var det krisemøte mellom styreleder og ansatte om innholdet i en intern rapport hvor Lium kritiseres for sin måte å lede på. Selv kommenterte Lium rapporten og kritikken fra sine ansatte i et intervju 18. april. Der sier hun at hun ikke kjenner seg igjen i kritikken som er reist mot hennes lederstil og disposisjoner. I etterkant av intervjuet har forholdet spisset seg ytterligere. Dette var bakgrunnen for krisemøtet onsdag kveld.

Må beklage intervju

- Hva skal Lium beklage?

- Styret har fått et brev fra ansatte som handler om føljetongen som har gått i Adresseavisen de siste ukene. I det aktuelle intervjuet spurte journalisten henne om hva som er sant i arbeidsmiljørapporten. Randi Lium svarte «at jeg er åpen og snill». De ansatte følte at de ble beskyldt for å lyve - at resten av det som står i rapporten ikke er sant. Det er dette hun skal beklage.

- Hvilke konsekvenser vil dette få for direktørens arbeidsoppgaver fremover?

- Nå føler jeg at vi er i gang med en prosess. Mandag er det innkalt til et hastestyremøte. Det første vi må gjøre er å ta tak i de formelle feilene i forhold til arbeidsforhold som har kommet fram i pressen. Blant annet opplysningene om utlysning av stilling mens ansatt er sykmeldt. Vi vil også ha en oversikt over alle ansatte, og hvordan de er blitt tilsatt.

Ny museumsstruktur

- Parallelt med dette pågår det også en konsolideringsprosess i Sør-Trøndelag som Trondheim Kunstmuseum lenge har bidratt med for å få på plass. Realiteten i dette er at det skal tilsettes en ny direktør for den nye museumsenheten, hvor alle ansatte skal være på plass fra 1. januar 2009. Uavhengig av dette vil styret på mandag diskutere om det er nødvendig å sette inn noen strakstiltak.

- Har styret tillit til Randi Lium det gjenværende av åremålsperioden som går ut 31. desember 2010?

- Det er ingen tvil om at Lium har et ansettelsesforhold ut 2010. I den konsolideringsprosessen som pågår nå, vil det uansett bli strukturelle endringer.

- Tar styret selvkritikk i forhold til måten denne konflikten er behandlet på?

- Jeg vil understreke at jeg kom inn i styret sent i fjor høst. Når henvendelsen fra ansatte kom i februar 2007, ble arbeidsmiljøundersøkelsen igangsatt. Jeg føler at vi har tatt dette veldig på alvor sammen med de ansatte, men når undersøkelsen kom på bordet, burde styret gått nøye igjennom den med de ansatte.

Avventer situasjonen

- Situasjonen er vanskelig for de ansatte i hele museet - og den er uavklart. Vi arbeider imidlertid sammen med styret for å finne konstruktive løsninger. Arbeidsmiljøet skal behandles på et ekstraordinært møte mandag. Foreløpig ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere før styret har behandlet den.

Adresseavisen lyktes ikke med å komme i kontakt med direktør Randi Lium i går kveld.

Uro bak dørene I en intern arbeidsmiljørapport blir direktør Randi Lium kritisert for sin måte å lede Trondheim Kunstmuseum på. Etter et krisemøte ber styret direktøren beklage sine uttalelser i Adresseavisen om rapporten. Foto: MARIANN DYBDAHLStyreleder Åse Sætran Direktør Randi Lium