Etterlyser vitner Politiet ønsker å komme i kontakt med de to syklistene på dette bildet. De passerer plassen bak Trondheim Torg og Tinghuset i tidsrommet for når en voldtekt skal ha skjedd. Foto: Politiet

TV-ADRESSA: Se bildene fra overvåkningskameraet

Politiet har nå frigitt bilder fra et overvåkningskamera fra plassen bak Tinghuset og Trondheim Torg, fordi de svært gjerne komme i kontakt med syklistene på bildene. Disse to kan ha gjort observasjoner som er særdeles viktige i etterforskningen av voldtekten som skal ha skjedd natt til lørdag for en uke siden. Opptaket er gjort klokken 03.26. Voldtekten skal ifølge politiet ha skjedd en gang mellom 03.00 og 03.30.

Bilder av voldtektsmann

– Vi antar at fornærmede og gjerningsmannen befinner seg på plassen bak tinghuset når de to syklistene kommer syklende inn fra Munkegata. Vi ønsker svært gjerne å komme i kontakt med de to som sykler, sier Geir Ole Momyr, teamleder for volds- og sedelighetsteamet ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

– Tror politiet at syklistene kan ha vært vitne til voldtekten som skal ha skjedd?

– Det kan hende, men vi vet ikke. Det er derfor vi ønsker å snakke med dem, for å høre om de har sett noe, svarer Momyr.

Videoopptak

Politiet har også sikret seg videoopptak av gjerningsmannen, men bildene er ikke av en slik kvalitet at de har klart å identifisere vedkommende. Etterforskerne mener det er sannsynlig at mannen tok seg fra plassen bak Trondheim Torg ved å gå ut i Erling Skakkes gate.

Også et tredje vitne kan ha gjort viktige observasjoner i tidsrommet for når voldtekten skal ha skjedd. Overvåkningsbilder viser at denne kvinnen forlater plassen bak Tinghuset og går ut i Munkegata. Politiet håper at også hun kan ta kontakt.

Kvinnen i midten av 20-årene, som skal ha blitt voldtatt forrige helg, hadde vært på utestedet Brukbar. Hun traff en mann hun hadde sett før, og de ble enig om å dra sammen på nachspiel. Det var på vei til dette nachspielet at mannen skal ha kastet seg over kvinnen og voldtatt henne. Dette skjedde i området mellom baksiden på Tinghuset og nedkjørselen til Torggarasjen. Hun hylte og skrek, men ingen kom henne til unnsetning.

Ga beskrivelse

Kvinnen kontaktet politiet selv etter overfallet, og de fant henne gråtende og i sjokktilstand ikke langt unna åstedet. Hun ble raskt kjørt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital. Ved sykehuset skal også flere av jentas venner ha tatt seg av henne.

Kvinnen vet ikke hva gjerningsmannen heter, men har beskrevet ham som ca.185 centimeter lang, tynn, av utenlandsk opprinnelse og med mørk hudfarge. Den fornærmede har også forklart at mannen hadde store øyne. Hun klarer ikke å gi noen beskrivelse av klærne han hadde på seg.

Voldtekt helga før

Som Adresseavisen skrev tidligere i uken, ble også en annen kvinne i 20-årene voldtatt helga for snart 14 dager siden. Hun hadde også først vært på byen i Trondheim, men voldtekten skjedde i en leilighet på Ranheim. Politiet utelukker at det dreier seg om samme gjerningsmann, men også denne personen er på frifot.

Flere uoppklarte saker

Også i fjor høst og tidligvinter hadde Trondheims-politiet flere uoppklarte voldtektssaker under etterforskning. Tre av disse sakene koblet etterforskerne etter hvert opp mot trønderen Roar Glasø (38), blant annet på bakgrunn av DNA-match. 38-åringen er nå siktet for drapet på den spanske patologen Joaquin Leal Bermudez (49) i Oslo, samt en voldtekt og to voldtektsforsøk i Trondheim. Også etter de to siste voldtektene de to foregående helgene kan politiet ha sikret seg biologiske spor.