Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Økonomi

Ny burgerkjede til Trondheim

Illustrasjonbilde (Foto: Adresseavisen)

Illustrasjonbilde Foto: Adresseavisen

Ny burgerkjede til Trondheim

Norgesgruppen åpner kjedekonseptet Burgy, som de håper skal bli Norges mest populære spisested for hurtigmat.

Lufthansa innstiller 1450 flygninger under streik

Mer enn 200.000 passasjerer blir rammet hvis flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik fra mandag. 26 flygninger til eller fra Norge er omfattet.

Rundt 300 Rema-kjøpmenn forsinket til Las Vegas

Flyavgangen ble kansellert på grunn av tekniske problemer.

- Renten vil være uendret lenge

Det er liten grunn til å forvente noen renteendring på torsdagens rentemøte i Norges Bank.

Kjøp øy på billigsalg

For under to millioner kroner kan du få kjøpt din egen øy med hytte like ved Trondheim.

Dette tjener sushi-toppene

Eierne av Sushi Bar har størst formue.

Har aldri jobbet hardere

Med rekordinntekt på 2,5 millioner er Bjarne Brøndbo en av trønderne med mest skattbar inntekt i 2013.

Får inn velferdskronene

Selv om Trude Vollheim Webb er skattedirektør så er ikke denne uka med skattelistene mer travel enn alle andre uker.

Store forskjeller i oppdrettsbransjen

De leder hvert sitt oppdrettsselskap på Frøya. Den ene er inntektsført med over ni millioner kroner mer enn den andre.

Finn Haugan tjente mer enn DNB-sjefen

Inntekten til toppene i Sparebank1 SMN har økt dobbelt så raskt som lønna til vanlige bankansatte. I fjor tjente konsernsjef Finn Haugan mer enn DNB-sjef Rune Bjerke.

Dette tjener kafé-eierne i Trondheim

Alt fra investorer med milliardformuer til enkeltpersoner uten inntekt selger deg kaffe i byen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Et nytt kjedekonsept som spesialiserer seg på hamburgere skal til å etablere seg i Trondheim. Hamburgerkjeden Burgy, skal også selge sandwicher, wraps, salater, desserter, kalde og varme drikker. Norgesgruppen åpner sitt første spisested i den nye kjeden når Sirkus Shopping på Leangen åpner den 4. oktober.

- Burgy skal være et nytt mat i farten konsept. Det skal være et godt spisested med fersk, variert og smakfull mat av gode råvarer. Det skal skille seg ut med en god produktkvalitet og atmosfære, sier Kine Søyland, som er kommunikasjonssjef i Norgesgruppen.

LES OGSÅ: Burger heaven

Både sunt og mindre sunt

Ifølge jobbannonsen til Burgy har de ambisjoner om at Burgy skal bli landets mest populære spisested for et raskt måltid. I annonseteksten søker de etter daglig leder og 20 ansatte. Matoppskriftene skal være utarbeidet sammen med kokker fra Kulinarisk Akademi. I annonseteksten sin skriver de at råvarene deres skal være bedre enn konkurrentenes.

- Burgy skal være en matbit av høy kvalitet. Utover dette vil det være både sunne og mindre sunne produkter, sier Søyland.

LES OGSÅ: Den ene haugen med mat gjør deg fet og syk

Norgesgruppen har allerede etablert Deli de Luca og Mix, som fungerer som en slags krysning mellom servicehandel og serveringssteder. Kommunikasjonssjefen vil ikke si noe om hvem de regner som de største konkurrentene.

-Burgermarked i vekst

- Vi vil konsentrere oss om å levere et bra konsept. Konkurrentene er mange, men vi har tro på at Burgy vil skille seg ut og klare å etablere seg, sier Søyland.

- Norgesgruppen jobber kontinuerlig med å utvikle nye konsepter for servicehandel. Vi ser at burgermarkedet er i vekst, og at det er en mulighet til å ta en posisjon, sier Søyland.

Søyland forteller at spisestedet i Trondheim blir et pilotprosjekt som vil være med på å avgjøre hvordan den videre etableringsprosessen av andre spisesteder i kjeden vil foregå.

LES OGSÅ: Norges dyreste burger selges fra kro

-Vil ha rent kjøtt

En rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) kom i 2009 frem til at tilbudet er helt i utakt med typen mat som blir etterspurt. Rapportforfatter Annechen Bahr Bugge tror hurtig kvalitetsmat har noe for seg.

-Folk vil ha flere rene kjøtt- og fiskeprodukter. Billig og usunn hurtigmat har vært populært blant ungdom og blant menn med lav utdanning. Samtidig kom det i vår undersøkelse frem at kvinner krever sunn hurtigmat, sier Bugge.

Må konkurrere med sushi

Hun tror såkalt kvalitets-hurtigmat vil konkurrere med blant annet sushirestauranter.

- Sushi- og smoothie-barer har blitt veldig populært i de store byene, sier Bugge.

Hun advarer likevel mot å overdrive markedsføringen om "sunne" produkter.

- I vår undersøkelse sa en stor andel av de spurte at de misliker reklame om sunn mat, mens sannheten er en helt annen.  må kunne dokumentere påstandene sine, sier Bugge.