Fra tirsdag kveld til søndag inntar over 2.500 politikere, næringslivsledere, samfunnstopper og økonomer den bildeskjønne alpebyen for å diskutere global finans, utvikling, eurokrise og ny vekst.

Som vanlig er det tunge navn på deltakerlisten, men det er ikke formelle beslutninger dagene i Davos er til for. WEF handler om de viktige diskusjonene.

Mingling

Kanskje like viktig som de rundt 280 seminarene er også hvem man vrimler med i pausene og spiser kanapeer med på kveldene.

Davos er blitt en viktig plass å knytte kontakter, og ved kaffemaskinen i år kan kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møte på blant andre Russlands statsminister Dmitrij Medvedev, tyske Angela Merkel, britenes David Cameron og Jacob Zuma fra Sør-Afrika.

Etter planen skal også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) delta i Davos.

Godt selskap

Næringslivsledere som Coca-Cola-sjefen, Shell-ledelsen og Microsoft-gründer Bill Gates skal diskutere finans og utvikling sammen med verdensledere som FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Også olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) er ventet til alpebyen. Utenriksminister Espen Barth Eides (Ap) deltakelse er foreløpig tentativ.

Vekst

Med en tung EU-delegasjon på plass blir eurokrisen igjen naturlig tema. Men det er med mer optimisme enn tidligere krisen nå diskuteres.

Med deltakelse også fra Det internasjonale pengefondets Christine Lagarde, Verdensbankens Jim Yong Kim og Verdens handelsorganisasjons Pascal Lamy er håpet at man også kan få satt ny vekst på dagsordenene igjen etter år med sparing og kutt i Europa.

Også Mario Draghi fra Den europeiske sentralbanken (ESB) er blant deltakerne som skal forsøke diskutere seg fram til nye løsninger.

Videre står globale helsespørsmål står høyt på planen, og en lang rekke ledende farmasiselskaper sender representanter til Davos.

Glimrer med sitt fravær

Etter år med eurokrise er det nå også stor bekymring for den amerikanske økonomien og virkningen problemene der kan få for verdensøkonomien. Men ingen toppnavn fra den amerikanske administrasjonen er ventet til Davos.

Heller ikke Kinas nye lederskap stiller.

Temaet arrangørene har valgt for årets forum, er «robust dynamisme», som skal sette tonen for hvordan verdenslederne kan få til økonomisk vekst igjen og beskytte økonomien fra fremtidige kriser.

– Jeg håper vi kan skape litt globalisme. Det er blitt en trøtthet på globalisme, har WEF-grunnlegger Klaus Schwab uttalt før møtestart.