Handelen skjedde i går og ble offentliggjort i en børsmeldingfra Oslo Børs.

Ifølge meldingen solgte selskapet Kørven AS, kontrollert avHaugane, 160030 aksjer. Prisen var 90,32 kroner per aksje. Kørven sitterfremdeles med 564384 aksjer i oljeselskapet som Haugane var med på å starte.

Går av i år

I fjor høst ble det kjent at Haugane ble sparket som toppsjef ioljeselskapet og slutter løpet av 2013. Han blir sittende til en ny sjef er påplass. Det er fortsatt ikke kjent hvem som overtar sjefsstolen etter ham.

Med Haugane ved roret, har Det norske utviklet seg fra en litengründerbedrift til Trøndelags mest verdifulle børsselskap. Haugane har langerfaring fra oljeleting, men har aldri hatt ansvar for utbyggingsprosjekter avdet omfanget som Det norske nå står klar til å gjennomføre. Selskapet skalbygge ut det egenopererte Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen og derettergigantfunnet Johan Sverdrup, operert av Statoil.

Jakter på ny sjef

Adresseavisen har tidligere avslørt at kjente navn somviseadministrerende direktør Øyvind Bratsberg (53) i Det Norske, Statoilsområdedirektør i Midt- og Nord-Norge, Morten Loktu og Trønderenergiskonsernsjef Ståle Gjersvold (47), vurderes som aktuelle erstattere for Hauganesom sjef for Det Norske.

Det er styret i oljeselskapet som har ansvaret for å finne en nytoppsjef, men i bakgrunnen lurer også Kjell Inge Røkke. Gjennom Aker ASA, someier cirka 50 prosent av aksjene i Det norske, har han sitt å si.