Mattilsynet i Indre Østfold og Follo kommer ikke til å oppheve omsetningsforbudet for de 2,2 millioner boksene med leverpostei fra Stabburet som er utstyrt med galt EFTA-nummer.

Det skriver Dagligvarehandelen.

Laget i Fredrikstad

- Vi ser ikke grunnlag for å vurdere saken på en annen måte utfra de styringssignalene vi har. Derfor lander vi på å opprettholde vedtaket. Det blir nå opp til regionkontoret å fatte en beslutning, opplyser distriktssjef Kirsti Ullsfoss ved Mattilsynet i Indre Østfold og Follo.

Saken skal nå sendes til regionkontoret for en avgjørelse.

De aktuelle boksene ble feilaktig utstyrt med et EFTA-nummer som indikerer at de er produsert på Abba-fabrikken i Kungshamn. Boksene er i realiteten produsert ved fabrikken i Fredrikstad, som forøvrig produserer all leverpostei for Stabburet, ifølge Dagligvarehandelen.

Vil ha avklaring

Til nettstedet medgir Ullsfoss i Mattilsynet at hun ikke har problemer med å skjønne at vedtak om omsetningsforbud kan være vanskelig å forstå, all den tid produktet ikke er helsefarlig.

Hun sier at saken er spesiell - nettopp på grunn av det store volumet (2,2 millioner bokser, journ. anm.) og at det ikke dreier som helsefare.

– Vi er derfor glade for at en klagesak kan gi en prinsippiell avklaring i saken, sier hun.