Selskapet Petter Northug Holding AS hadde inntekter på nesten 3,1 millioner kroner i fjor, og et overskudd på vel to millioner. Det meste av overskuddet i 2012 er dermed utbetalt som utbytte til langrennsstjernen (27).

Forvalter inntekter

Petter Northug Holding AS forvalter royalty, merkevarer, inntekter fra foredrag og sponsorvirksomhet og investeringer i aksjer, eiendeler og eiendom, ifølge årsrapporten for 2012. Men den sier ikke noe om hvor mye av Northugs inntekter som går gjennom selskapet. Northugs far, John Northug, har nylig overtatt som styreleder etter Petter. Han kunne ikke kommentere regnskapet i dag.

Holding-selskapet ble stiftet i begynnelsen av november 2011. Inntektene i oppstartsåret var på 870 000 kroner, og overskuddet på 626 000 kroner. For 2011 tok Northug ut et utbytte på 450 000 kroner.

- Det meste i banken

Inntektene til Northug kommer stort sett fra sponsorene og idretten. I 2011 hadde han en nettoinntekt på nesten 3,6 millioner kroner, ifølge skattelistene for 2011. Da den ble offentliggjort i fjor høst, kommenterte John Northug inntekten til Trønder-Avisa:

–Det meste settes i banken. Det er tryggest.

Petter Northug hadde en formue i 2011 på nesten ti millioner kroner, og den var økt med 2,2 millioner fra 2010.

Klær og eiendom

Som flere andre av de største idrettsstjernene plasserer også Northug sponsor- og premiepenger i et fond, med svært gunstige skattebetingelser. Fondet administreres av Norges Skiforbund, og skiløperne unngår inntektsskatt mens de er aktive. Pengene må tas ut først når karrieren er over, og fordeles over maksimalt seks år.

Northug har også investert i blant annet produksjon av treningsklær og eiendom. Han er største aksjonær i PN Active Wear, som skal lage treningsklær. Medinvestorer er Oddbjørn Hjelmeseth og Halgrim Thon.

Northug er også på lista over de største eierne i Grong Sparebank. Han eier 1,58 prosent av banken, etter å ha kjøpt 7900 egenkapitalbevis da banken hentet inn penger i fjor.

Leilighet i Florida

Northug har også kjøpt luksusleilighet i Sør-Florida, ifølge VG. Leiligheten er på om lag 150 kvadratmeter og ligger i Boca Raton, en by i Palm Beach i Florida. Den ligger i et luksuskompleks med om lag 150 enheter. Northug eier leiligheten sammen med tidligere manager Lars Gilleberg og eiendomsinvestoren Robert Fauske.

Etter å ha brutt med landslaget, inngikk Northug nylig en samarbeidsavtale med Coop. Ifølge NRK er den verdt inntil 20 millioner kroner. Like før bruddet med landslaget ble kjent, vant Northug 350.000 kroner i pokerturneringen Spring Champhionship of online poker, etter å ha endt på syvendeplass i turneringen.