Janne Sollie er ansatt som ny administrerende direktør i AtB, og tiltrer stillingen 15. oktober i år. Det skriver AtB i en pressemelding.

- Vi er svært godt fornøyd med prosessen rundt og valget av ny administrerende direktør sier styreformann Johan Arnt Vatnan i AtB i pressemeldingen.

Sollie vil ta over sjefsstolen etter Knut Aspås, som har vært konstituert administrerende direktør.

Solid ledererfaring

Styret har lagt vekt på Sollies tidligeresolide ledererfaring, hennes erfaring fra offentlig virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling og hennes dokumenterte evner til å jobbe målrettet, strukturert og være til motivasjon for andre ansatte.

Janne Sollie er 54 år, og kommer fra stillingen som rådgiver for Miljøverndepartementet. Hun har tidligere sittet som administrerende direktør i Direktoratet for Naturforvaltning.

AtB er administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Sør-Trøndelag og 100 prosent eid av Sør-Trøndelag fylkeskommune. AtB har per i dag rundt 50 ansatte.

Tar over hurtigbåt

Ved utgangen av august hadde bussene fraktet én million flere passasjerer enn de åtte første månedene i rekordåret 2012.

Selskapets hovedoppgaver er å planlegge, bestille og markedsføre kollektivtrafikken i fylket.

Fra 1. januar 2014 overtar AtB ansvaret for hurtigbåt med FosenNamsosSjø.

Janne Sollie har blant annet vært adm. dir. for Direktoratet for naturforvaltning. Nå skal hun være øverste sjef i AtB. Foto: Håkon Jacobsen, Adresseavisen