Styret i Trondheims-selskapet Totaltek Tekniske begjærer selskapet konkurs, opplyser morkonsernet Istad AS i en pressemelding.

190 ansatte mister dermed jobben i selskapet som de siste par årene har hatt et underskudd før skatt på over 100 millioner kroner.

– Istad-konsernet har hatt tap i dette selskapet de to siste årene. Vi har i flere runder forsøkt å finne løsninger. Tidligere i år gjorde vi et siste forsøk på en snuoperasjon. Dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater, og vi ser nå konkursbegjæring som eneste utvei, sier konsernsjef Ivar Kosberg i Istad AS i pressemeldingen.

Tapte på Teknobygg-konkurs

I 2011 fikk selskapet et underskudd før skatt på 67 millioner kroner, og i fjor ble underskuddet på 37,3 millioner. Selskapet pådro seg blant annet et stort tap i forbindelse med konkursen i Teknobygg Entreprenør.

– Dette er en beklagelig situasjon for de ansatte i selskapet. Vi vil legge vekt på at avviklingen blir ryddig i forhold til dem. Statens lønnsgarantiordning sikrer de ansatte lønn i oppsigelsesperioden. Det er bostyrer som nå tar over styringen med selskapet og dermed også det formelle ansvaret for å håndtere situasjonen videre for de ansatte, sier Kosberg.

Samarbeidsavtale

Totaltek Tekniske har drevet entreprenørvirksomhet innen områdene rør, elektro og ventilasjon, og ble opprettet i 2011 etter sammenslåingen mellom Union Setsaas AS, Elektroeksperten AS og Elnan Økovent.

Selskapet har hatt hovedkontor i Klæbuveien i Trondheim og avdelingskontor i Malm i Verran.

Frem til i juni i år gikk selskapet under navnet Istad Tekniske Trøndelag, men skiftet navn etter at morkonsernet Istad inngikk en samarbeidsavtale med det Oslo-baserte selskapet Totaltek.

Samarbeidsavtalen innebar at sistnevnte også skulle bli ny hovedeier i selskapet, men Istad har fortsatt en eierandel på 100 prosent i selskapet som nå begjæres konkurs, opplyser Kosberg til adressa.no.