– Nytt trykkeri gir Adresseavisen nye og spennende utviklingsmuligheter for papiravisen. Vi kan lage nye produkter, eksperimentere med nye former og kvaliteter og trykke mer effektivt. Det er nødvendig i en medietid hvor det digitale blir viktigere, sier sjefredaktør Arne Blix.

Administrerende direktør Steinar Bakken i Polaris Trykk er veldig godt fornøyd med at Polaris Media satser så tungt på trykkerivirksomheten. Dette innebærer et kjempesprang for avistrykking.

– Med nytt trykkeri når vi et bredere marked, ved at vi kan ta oppdrag for enda flere. Det kan utvikles nye bilag som blant andre Adresseavisen kan dra fordel av.

Trykker flere aviser

Polaris Trykk Trondheim er et av Norges største avistrykkerier. Her trykkes hele opplaget for Adresseavisen og Trønder-Avisa, samt delopplag for VG, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Aftenposten.

I tillegg har trykkeriet en betydelig produksjon av reklameaviser, ukeaviser og diverse bilag til dagsavisene.

Polaris Trykk har to presser på Heimdal, og det er den ene som nå skal fases ut. Polaris Trykk har kjøpt den nye pressen gjennom Koenig & Bauer, og deler av pressen har så vidt vært brukt i Danmark.

Fundamenteringen til nypressen i trykkeriet starter i høst, mens rivingen av eksisterende presse starter i april/mai. Den nye skal stå ferdig til bruk i slutten av august.

Goss-pressen blir oppgradert

– Vi har i dag to avispresser på Heimdal. Goss-pressen skal beholdes og oppgraderes, forteller Bakken.

Den nye pressen kan trykke 32 sider på glanset papir og 96 avissider. Den er i prinsippet fullautomatisert. Selve avisen kan trykkes på én eller to rygger eller seksjoner.

– Dette vil gi Adresseavisen store muligheter til å utvikle nye bilag. Også for reklametrykkmarkedet vil den nye pressen ha stor betydning, påpeker Steinar Bakken.

De totale investeringene blir på rundt 80 millioner kroner.