Salmars tidligere konsernsjef, Leif Inge Nordhammer, har takket ja til å bli ny toppsjef i selskapet igjen, ifølge en børsmelding fra oppdrettsselskapet.

Nordhammer ledet Frøya-selskapet i 15 år, frem til han ba om å få slutte i 2011.

Han begynner i jobben den 20. januar.

Raskt unnagjort

Nordhammer etterfølger Yngve Myhre, som for ti dager siden varslet at han trakk seg, etter å ha ledet oppdrettsselskapet siden juni 2011.

Styreleder Bjørn Flatgård sa samme dag at de hadde aktuelle kandidater å sikte. Derfor kunne det være en « relativt rask prosess» å finne ny sjef, ifølge Flatgård.

– Jeg er meget tilfreds med ansettelsen av Leif Inge Nordhammer. Vi har vært heldige å ha ham tett på selskapet også de senere årene og i vår søken etter en ny konsernsjef var det helt naturlig å høre med Leif Inge først, sier Flatgård i børsmeldingen i dag.

Nordhammer er frøyværing, i likhet med Salmars gründer og hovedeier Gustav Witzøe. Witzøe eier drøyt halvparten av Salmar via investeringsselskapet Kverva.

Flatgård sier valget befester selskapets forankring i regionen med hovedkontor på Frøya.

– Lysten tilbake

Nordhammer sier han ser frem til å gå i gang.

– For meg har Salmar alltid vært sentralt, både som aksjonær, som leder og i den senere tid også som styremedlem i Kverva AS, majoritetsaksjonæren i selskapet. Da jeg fikk forespørselen, og samtidig følte at energien og lysten til å tre inn igjen i rollen som konsernsjef var tilbake, trengte jeg ikke lang betenkningstid, sier Nordhammer.

Han tiltrer i et marked med rekordhøye laksepriser på rundt 50 kroner per kilo, og verdien på Salmar er nå på drøyt åtte milliarder kroner. Allerede etter de første ni månedene i fjor hadde selskapet et overskudd før skatt på halvannen milliard kroner.