Konsulentselskapet Great Places to work kårer hvert år Norges beste arbeidsplasser. Det deles ut priser for store, mellomstore og små bedrifter.

Bedriftene som vurderes, har betalt for det. I år har 169 virksomheter deltatt.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har vært med i undersøkelsen siden 2011. I år endte de på andreplass i kategorien mellomstore bedrifter.

- Vi er veldig fornøyde, ikke bare for prisen, men også med å jobbe i en bedrift som har arbeidsmiljø som det viktigste virkemiddelet for å nå målene våre, sier Kjetil Reinsberg, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1.

70.000 kroner

Han forteller at de bruker rundt 70.000 kroner i året for å bli evaluert av Great places to work. I tillegg til undersøkelsen gir det også tilgang på rådgivning fra konsulentselskapet.

- Vi brukte penger på medarbeiderundersøkelser før også. Da var det sånn at man avdekket enkelte utfordringer, og så ventet man til undersøkelsen året etter for å se om problemet hadde forsvunnet. Nå er det mye mer fokus på prosess, og hva som kan gjøres for bli bedre, sier Reinsberg.

Eiendomsmegler 1 ble i fjor nummer 8 i den europeiske versjonen av kåringen. Reinsberg forteller at samtlige vinnere i den europeiske kåringen hadde det til felles at de hadde best lønnsomhet innen sin bransje. Dette støttes også av Great places to work.

– Årets undersøkelse viser et perspektivskifte både internasjonalt og nasjonalt. Stadig flere norske ledere viser en genuin tro på at de rette medarbeiderne i seg selv fører til lønnsomhet og innovasjon, og ikke motsatt. Da prioriterer de også deretter – vi ser stadig flere bedrifter bruker tid og ressurser på å skape tillit og bygge gode relasjoner internt, skriver Jannik Krohn Falck fra Great places to work i en pressemelding.

Vinnerne

Dette er de beste bedriftene i de ulike klassene.

Store selskaper (over 250 ansatte)1. Webstep 2. Microsoft 3. Steria 4. Cisco 5. Reitangruppen

Mellomstore selskaper (50-249 ansatte)1. AbbVie 2. EiendomsMegler 1 Midt-Norge 3. Umoe Consulting 4. mnemonic 5. Metier

Små selskaper (20 – 50 medarbeidere)1. Novanet 2. Appex 3. SOCO Norge AS 4. Iterate 5. EiendomsMegler 1 Østfold og Akershus