Verdande Technology og Aptomar, som leverer programvare og utstyr til olje- og gassindustrien, har vokst i rakettfart de siste årene. Nå får de to selskapene tilført 100 millioner friske kroner for å kunne satse videre, framfor alt i utlandet.

Pengene kommer blant annet fra det nordiske investeringsfondet Verdane Capital, som også er medeier i teknologiselskapet Resman i Trondheim. Også Investinor, Statoil og ProVenture går inn med friske penger i Aptomar og Verdande Technology.

”Begge selskaper står overfor store vekstmuligheter i nye markeder, hvor ytterligere kapital trengs for å ta vare på mulighetene”, skriver investeringsdirektør Lars Ekström i Verdane Capital Advisors i en e-post til Adresseavisen.

Nå har eierne laget en operasjonell 100-dagersplan for begge selskapene for å kunne ta vare på vekstmulighetene.

Verdande Technologys nisje er en programvare som basert på tidligere hendelser identifiserer og analyserer datamønstre i sanntid. Den friske kapitalen skal først og fremst brukes på å gjøre selskapet i stand til å satse på land, framfor alt innen utvinning av skiferolje og -gass i USA.

Aptomar leverer løsninger for marin overvåkning og identifisering av oljeutslipp. Selskapet ser nå nye muligheter i forbindelse med økende tilsynsaktivitet i Norge og Brasil, og gjennom leasing av utstyr.

Aptomar og Verdande Technology ble etablert i henholdsvis 2004 og 2005, og har rundt 60 ansatte.