Malie (3) og Thea (7) følger nøye med mens foreldrene Frode Nilsen og Joril Hellesfjord fyller årets påskegodt-pose på Obs City Syd. Men når foreldrene mener det er nok, er Malie uenig og vil ha mer. Uten at protesten får gjennomslag.

Og det er nok ikke prisen som gjør utslaget. Som adressa.no skrev i forrige uke, har det i ukene før påske vært latterlige lave priser på smågodt i Trondheim. Flere kjeder har solgt de små fristelsene til under fem kroner hektogrammet, og priskrigen har slått godt an hos kundene.

- Rekordsalg

For like før påske melder flere om rekordsalg av godteriet i løsvekt.

Det var Coop Obs som først satte den rekordlave prisen på 4,90 per hektogram, og de to Obs-butikken i Trondheim har de siste to og en halv ukene før påske solgt hele 25 tonn smågodt til sukkerhungrige trøndere. På ett år selger de samme butikkene omtrent 125 tonn smågodt, noe som betyr at omtrent 20 prosent av det årlige salget skjer i forbindelse med påsken.

- Folk må jo få kose seg litt når det er påske, sier sektorsjef for butikkdrift i Trondos, Jonny Sand.

Prisene opp etter påske

Da Coop satte ned prisen til under femkroningen, var ikke lavpriskonkurrent Rema 1000 sene om å følge etter.

- Jeg sitter ikke på eksakte salgstall, men vi kan trygt si at også hos oss snakker vi om rekordsalg. Alle kjøpmenn jeg har snakket med de siste dagene, sier regiondirektør i Rema 1000, Brynjar Hovstein.

Men rekordsalg betyr ikke ekstra penger i kassen.

- Vi taper skikkelig på dette, men sånn er det når jobben vår er å være billigst. Da må vi følge etter, forteller Hovstein og varsler at de rekordlave prisene snart er historie.

- Jeg regner med at det avblåses etter påske.

- Så folk bør kose seg mens de kan?

- Ja. Og så håper jeg det er nok tannleger tilgjengelig etter påske, spøker Hovstein.