Selskapet Engi-Link er denne uka slått konkurs i Namdal tingrett, og dette er det fjerde selskapet eid av Jobb-Link-eier Terje Husa som slås konkurs på under ett år. Det var Skatt Midt-Norge som begjærte Engi-Link konkurs, med et krav på 413 000 kroner for manglende betaling av merverdiavgift.

Advokat Ivar Hustad som er oppnevnt som bostyrer, har foreløpig ikke oversikt over hvor stor den samlede gjelden til Engi-Link er.

– Engi-Link skylder Skatt Midt-Norge penger og i overkant av én million kroner til boet i Jobb-Link, for utleie av arbeidskraft, sier Hustad.

Han forteller at Engi-Link tok på seg entrepriser, hvor de brukte mannskaper fra Jobb-Link.

- Ulovlig tapping

Hustad er også bostyrer for konkursboene i Husas selskaper Jobb-Link og Temp Jobb, som har vært morselskapet i Husas konsern. Det var Husa selv som begjærte oppbud i Jobb-Link i mars i år, mens bostyret i Jobb-Link begjærte konkursen i Temp Jobb i mai. Bakgrunnen er at bostyrer mener Husa ulovlig har tappet Jobb-Link for penger via Temp Jobb.

Derfor har Hustad også anmeldt Husa til politiet for økonomisk utroskap for over 3,5 millioner kroner. Han mener Husa har tatt ut ulovlig lån, utbytte, lønn og honorar.

– Pengene er hovedsakelig overført fra Jobb-Link til Temp Jobb. Jobb-Link var enheten som genererte inntektene, og Husa har tatt ut overskuddet uten å tenke på å betale til skattemyndighetene og kreditorer, sier Hustad.

Arrest i eiendom

Han forteller at det derfor er tatt arrest i tre eiendommer Husa eier.

– Konkursboet skal realisere verdier, og det er viktig å få inn penger fra Husa. Det er tatt arrest i de faste eiendommene han eier, og som han har dokumentert at er solvent gjennom meglertakst, sier Hustad.

En av eiendommene er et bygg med hybler på Rosten i Trondheim, som har vært leid ut til Jobb-Link, med en husleie på rundt 100 000 kroner måneden. Ifølge Hustad er markedsleie på hyblene rundt 50 000 kroner. Konkursboet i Jobb-Link har derfor et omstøtelseskrav mot Husa på nærmere en halv million kroner.

– Det er tatt godt betalt, og merprisen i husleie er det begjært omstøtelse for, sier Hustad.

Vekstselskap

Jobb-Link i Grong har leid ut polske håndverkere til bygg- og anleggsbransjen. Selskapet har hatt kraftig vekst siden etableringen i 2008. I 2012 omsatte Jobb-Link for 36,5 millioner kroner, og hadde et overskudd på tre millioner. Da Husa begjærte oppbud i selskapet i mars, begrunnet han det med konkursen i Pro To Totalentrepriser, som gikk over ende i fjor sommer. Jobb-Link hadde et krav i boet på 2,1 millioner kroner eksklusiv moms.

Husas selskap Production and Writing, som ble slått konkurs i august i fjor, oppga også i sin oppbudsbegjæring at det gikk over ende på grunn av konkursen i Pro To Totalentrepriser.

Adressa.no har ikke greid å komme i kontakt med Terje Husa fredag.