Ved utgangen av juli er det i alt 4477 arbeidsledige sørtrøndere. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken og er en økning på nesten 500 personer, eller 12 prosent, fra samme tid i fjor. Ledigheten for landet er på 3 prosent.

Det skriver NAV Sør-Trøndelag i en pressemelding.

Flere sommerledige

NAV er vant til at ledigheten øker noe i sommermånedene, sammenlignet med resten av året. Men nivået på ledigheten i sommer er noe høyere enn i fjor.

Så langt i år er ledigheten altså cirka 12 prosent høyere enn i fjor, mens stillingstilgangen har gått ned med cirka 9 prosent.

– Ledigheten er likevel lav, og det er litt tidlig å si om endringene skyldes et trendskifte i økonomien, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør i NAV Sør-Trøndelag.

Færre utlyste stillinger

Så langt i år har NAV i Sør-Trøndelag registrert vel 8800 nye stillinger. På samme tid i fjor var antallet nesten 10.000 stillinger.

Flere store yrkesgrupper opplever nedgang i stillingstilgangen. Nedgangen blant meglere og konsulenter er på 25 prosent, mens den for ingeniører og IKT-fag er på 24 prosent. Innen bygg- og anleggsfag er nedgangen på 18 prosent.

– Nedgangen i nye stillinger i de to sistnevnte yrkesgruppene har også gitt en relativt stor økning i ledigheten innen bygg- og anleggsbransjen samt ingeniører og IKT-fag, sier Arntsen.

Færrest ledige i Åfjord

Kun fire kommuner i Sør-Trøndelag har nå en ledighet på under to prosent. Lavest i ledighet ligger Åfjord med en ledighet på 1,2 prosent fulgt av Tydal og Snillfjord med henholdsvis 1,5 og 1,6 prosent.

Høyest i ledighet ligger Rissa med 6,9 prosent. Denne kommunen har også den største økningen i ledighet på hele 175 prosent. I Trondheim økte antallet ledige med 247 personer og ledigheten ligger nå på 2,8 prosent.

Færre jobber å søke: Flere sørtrøndere er uten jobb nå enn på samme tid i fjor. NAV i Sør-Trøndelag har registrert vel 8800 nye stillinger, på samme tid i fjor var antallet nesten 10.000. Foto: OLE MARTIN WOLD, Adresseavisen