Hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson har grunn til å smile over gode driftsresultater før det nye Scandic Lerkendal åpnes for gjester i dag. I mars uttalte Thorsteinsson til Adresseavisen at de hadde som målsetting å få 100 millioner kroner i omsetning på hotellbookingen før selve oppstarten, og det målet har de klart å innfri.

– Vi har som målsetting å omsette for mellom 100–150 millioner kroner neste år. Om vi greier det for første driftsår kommer helt an på hvordan vil leverer varene i forhold til kapasitet og beliggenhet, sier Thorsteinsson.

Huser Rosenborg-motstandere

De satser på å få flesteparten av gjestene gjennom arrangement av konferanser og kongresser. I og med at hotellet ligger et stykke unna Midtbyen, er det ikke turistene de først og fremst satser på å få som gjester. Thorsteinsson har tidligere vært ved Rica Hell hotell i Stjørdal i ni år, som er kjent for å arrangere en rekke konferanser for ulike aktører.

– Da handler det om god service og det å gi folk den gode opplevelsen. Vi må være gode på planlegging, og være mentalt forberedt på å gjøre endringer i planene hvis kundene skulle gjøre det, sier han.

Tilskuere og motstandere på Lerkendal i høst blir også viktige gjester å huse, noe som overrasker Thorsteinsson.

– Jeg hadde trodd at Lerkendal ville bli for nærme og at de ønsket litt avstand til stadion, men nei da. Både Start, Sarpsborg og det tyrkiske laget (Karabükspor) har booket rom her foran kampene, så det var en veldig positiv overraskelse, forteller Thorsteinsson.

Offisiell åpning i september

Tirsdag vil det bli organisert visninger for nysgjerrige besøkende og servering i bistroen, dog den offisielle åpningen av hotellet blir ikke før om en måneds tid. 6. september vil de invitere til stor fest i et 7000 kvadratmeter stort partytelt på kunstgressbanen til RBK, med artister og store personligheter fra hele Trøndelag.

Hotellet vil i samarbeid med Studiebyen i Trondheim også tilby overnatting for studenter i Trondheim som ikke har klart å skaffe seg bopel, for en rimelig penge. Fra og med 11. august vil de tilby 100 sengeplasser på sovesal, i tillegg til sengeplasser på enerom, tomannsrom, trippelrom og firemannsrom. Frokost vil være inkludert i prisen som vil ligge mellom 150 kroner og 495 kroner.

Les også: Studenter får bo på luksushotell til 150 kr natta