Etter en pust i bakken tirsdag, vil de første sonderingene for en ikke-sosialistisk regjering starte så smått starte onsdag.

Både Frp, KrF og Venstre holder telefonkonferanse med sine sentralstyremøter i morgen, mens Erna Solberg har gitt beskjed til sine nestledere om at hun vil sove lenge.

Norges nye statsminister er klar på at det ikke blir reelle forhandlinger før til uken.

- Det har gått døgnet rundt for oss alle i seks uker. Man skal ikke undervurdere verdien av litt hvile nå, sa Erna Solberg da hun gikk til ro i natt.

Uten Frp

Med en sannsynlig mandattildeling 96 til de borgerlige, ser Venstre og KrF nå frem til å få en nøkkelposisjon i norsk politikk de neste fire årene.

Venstres Trine Skei Grande tror fortsatt at det er "lite sannsynlig" at hun går i regjering med FrP.

- Venstre har sagt at vi skal bidra til et skifte. Jeg mener det fortsatt er gode muligheter for å få til en sentrum/Høyre-regjerig.

- Uten Frp?

- Ja, det er det jeg har sagt hele tiden.

Venstrelederen vi ikke være kategorisk, men fastslår at KrF og Venstre nok vil holde sammen i forhandlingene som nå venter.

Mest makt innefor

KrFs Knut Arild Hareide vil ikke gå så langt som Grande i forhåpningene om en sentrum/Høyre-regjering uten Frp.

- KrF og Venstre skal utnytte sin nøkkelposisjon i sentrum. Jeg tror ikke det er så lurt å spekulere i om vi skal være innenfor eller på utsiden.

- Men partier på innsiden av en regjering har vel størst mulighet for gjennomslag.

- Det er jeg kjent med. Men nå får vi ta en ting av gangen.

Klar til å forhandle

Frps Siv Jensen sier til Adresseavisen at hun og partiet er beredt til å gå inn i en historisk regjeringsforhandling.

Venstres ønske om alenegang smiler hun av.

- Jeg tror at når alle tar valgresultatet inn over seg, vil vi se at Frp skal sitte ved forhandlingsbordet.'

Jensen har gledet seg i flere år til å kunne si «Mårn'a Jens». I går kveld formante hun partifellene sine til å vøre rause i tiden som kommer.

- Vi skal være ydmyke i forhandlingene. Alle må få skinne, sier Jensen - som forsikrer at hun nå føler at hun har hele partiet  ryggen før forhandlinene starter.