Rettssaken mot 28-åringen som har erkjent å ha drept sin kone Nilofer Naseri (27) i Melhus i september i fjor, starter mandag. Den 28 år gamle mannen er tiltalt for forsettlig drap. Ifølge tiltalebeslutningen kvalte han og knivstakk kona om kvelden 28. september i fjor.

Ekteparet var opprinnelig fra Afghanistan og hadde en sønn på to år sammen.

- For foreldrene vil jeg kreve standard erstatning til etterlatte etter drap, mens jeg vil gå noe høyere for barnet, sa bistandsadvokat Sigrun Dybvad til Trønderbladet for noen uker siden.

For foreldrene vil hun fremme et krav på 200.000 kroner, og for sønnen et høyere beløp.

Les også: Kranglet om barnehageregning før Nilofer ble drept i leiligheten

- Dypt ulykkelig

Tidligere denne uken ble det kjent at 28-åringen har erkjent straffskyld for forsettlig drap.

- Dette betyr ikke at han har endret oppfatning om hva som skjedde. Han har hele tiden tatt ansvar. Dette var på ingen måte ønsket, villet eller planlagt av ham. Min klient er dypt ulykkelig for det som skjedde, men det har tatt tid for ham å ta inn over seg det grufulle, sa mannens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til Adresseavisen torsdag.

28-åringen er i tillegg tiltalt for å ha drapstruet Naseri flere ganger i tiden før drapet skjedde.

Ekteparet bodde ikke lenger sammen da kvinnen ble drept. Ektemannen ble pågrepet kvelden drapet skjedde og har siden sittet i varetekt.

Spesialenheten etterforsker

Naseri hadde anmeldt sin ektemann for trusler samme dag som hun ble drept. Hun anmeldte ham også i juni, men da ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling. Politiet mente likevel saken fra juni var så alvorlig at Naseri fikk voldsalarm i august.

Spesialenheten for politisaker besluttet i oktober å etterforske hvordan politiet håndterte anmeldelsene. Leder Ellen Eikeseth Mjøs i Spesialenheten for politisaker i region Vest-Norge sier til NTB at saken fremdeles er under etterforskning.

Det er satt av fem dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett fra mandag.