Klokken 20.57 28. september i fjor fikk politiet en nødsamtale fra Kuhaugen i Melhus. Det var en nabo av Nilofer Naseri som ringte.

- Han skal i telefonsamtalen ha opplyst at det var flere personer av utenlandsk opprinnelse som tok seg inn i leiligheten til Nilofer Naseri, ved å knuse en rute, sa statsadvokat Unni Sandøy i sitt innledningsforedrag i drapssaken i Sør-Trøndelag tingrett.

- Søsteren min er drept av mannen sin

En politipatrulje ble sendt. Men fire minutter senere fikk AMK-sentralen en ny samtale som endret politioppdragets karakter vesentlig. Da ringte den ene broren til Nilofer Naseri. Han var en av dem som hadde knust verandadøren og tatt seg inn i leiligheten. Årsaken var en opprigning av den nå drapstiltalte ektemannen til Nilofer Naseri hadde tatt til den ene broren kl 20.47 denne kvelden. De hadde en kort samtale på 29 sekunder. Adresseavisen har tidligere skrevet at mannen skal ha ringt en av brødrene til fornærmede og fortalt at han hadde gjort noe med søsteren hans.

- Hei, hun er død. Det har skjedd drap her. Ring politiet og ambulanse, sier broren med desperat stemme til 113-operatøren, etter å ha tatt seg inn i leiligheten.

- Søsteren min er drept av mannen sin, fortsetter mannen i opptaket.

Operatøren kobler da på politiets operasjonssentral.

- Hun er drept. Hun ligger på rommet sitt, send ambulanse, fortsetter broren.

- Er noen truet? blir han spurt.

- Han er borte med barnet, sier mannen.

Innringningen førte til full utrykning.

Ny oppringning

Noen minutter senere ringte en annen bror til AMK-sentralen. Han får beskjed om at ambulansepersonellet ikke vil ta seg inn i boligen før politiet kommer til stedet. Han blir også bedt om å komme og møte ambulansen.

Klokken 21.19 ble den tiltalte 28-åringen pågrepet uten dramatikk ved Melhustorget av politiet. Han hadde da med seg barnet.

Unni Sandøy har i innledningsforedraget presentert sakens beviser samt vitner som skal avhøres i løpet av saken. Hun har også hatt en gjennomgang av trusselanmeldelsene Nilofer Naseri leverte mot mannen.

Ifølge statsadvokaten er det en "indre sammenheng" mellom tiltalen for drap og tiltalen for drapstrusler mot Naseris ektefelle, sa hun i retten.

I tiden før drapet 28. september, skal 28-åringen, ifølge tiltalen ha drapstruet Nilofer Naseri flere ganger.

Sandøy gjennomgikk også trusselsakene i sin innledning.

Fikk voldsalarm

- 29. juni 2015 rykker politiet til Kuhaugen på Melhus på grunn av melding om krangel og bråk, sa Sandøy.

På denne tiden bodde Nilofer, barnet og den nå tiltalte ektemannen sammen på adressen.

- Noe av konflikten var relatert til om tiltalte kunne ta med seg barnet deres til Afghanistan, noe Nilofer satte seg i mot. Han skulle dit på ferie. Situasjonen ble løst ved at politiet fikk passet til barnet. Det ble også opprettet anmeldelse, sa Sandøy.

27. juli i fjor avga Nilofer Naseri politiforklaring i saken. Hun opplyste da at hun var blitt utsatt for trusler knyttet til drap, opplyste statsadvokaten.

- Tiltalte var på dette tidspunktet i Afghanistan, men politiet og Nilofer ble enig om at det var hensiktsmessig at hun fikk voldslarm av politiet, sa Sandøy.

15. september i fjor ble det besluttet at saken skulle sendes til Konflikrådet for megling.

- Som det har fremkommet i media, er denne delen av saken anmeldt til Spesialenheten og under etteforskning, sa Sandøy

Ny anmeldelse

Iren Sørfjordmo, leder av konfliktrådet i Sør-Trøndelag, har tidligere opplyst til Adresseavisen at de mottok saken fra politiet den 15. september. På bakgrunn av dette hadde konfliktrådet en forsamtale med den nå avdøde 18. september.

- Men 21. september kontaktet kvinnen oss, og sa hun ikke ville møte mannen i et direkte dialogmøte. I og med at mannen allerede var kontaktet valgte vi å ha en forsamtale med ham med tolk til stede 25. september, opplyste hun.

Ettersom kvinnen trakk sitt samtykke og ikke ville møte mannen til samtale, ble det avtalt at hun skulle til et avsluttende møte med konfliktrådet tirsdag.

- Det er helt vanlig prosedyre med en slik samtale hvor vi blant annet informerer om at saken returneres politiet. Men dessverre fikk vi aldri gjennomført denne samtalen grunnet det tragiske som skjedde, sa Sørfjordmo.

Samme dag som tiltalte skulle møte med konfliktrådet 25. september kommer Nilofer Naseri til politiet og leverte en ny anmeldelse, opplyste Sandøy i retten.

- Den var rettet mot tiltalte og gjaldt trusler om å ta hennes liv. Både direkte mot henne og hennes mor, sa Sandøy, og la til at det er dette forholdet tiltalens post om trusler omhandler.

På dette tidspunktet hadde 28-åringen flyttet ut av boligen til Nilofer Naseri.

- I tillegg til å opplyse til politiet at hun er utsatt for trusler, så opplyser hun at hun vil skille seg. Hun ber om besøksforbud i forhold til seg selv og sønnen, sa Sandøy.

Adresseavisen har skrevet at denne anmeldelsen ikke ble fullført. Derfor møtte Nilofer Naseri opp på lensmannskontoret på nytt mandagen etter, for å ferdigstille anmeldelsen.

- Hun anmeldte mannen for trusler. Det gikk konkret på at han var motvillig til å skille seg fra henne, og hun var usikker på hva han var i stand til å gjøre med henne, sa Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved daværende Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen etter drapet.

Samme kveld ble Nilofer Naseri drept.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor. Ektemannen erkjenner nå straffskyld for forsettlig drap. Foto: PRIVAT