Det sa den drapstiltalte mannen da han forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett mandag ettermiddag.

- Jeg erkjenner straffskyld. Det var ingen andre til stede i leiligheten. Det var jeg som gjorde det, men det som gjorde at hun døde var familien hennes. De blandet seg i livet mitt. Det ser man i dag og, sa mannen, og viste til hvordan et familiemedlem av drepte Nilofer Naseri angrep ham på vei ut av retten tidligere på dagen.

LES OM NØDSAMTALEN:- Hun er død. Det har skjedd drap her

Diskuterte barnehageregning på 3000 kroner

Foreldrene til drepte Nilofer Naseri sitter og følger forhandlingene bak bistandsadvokat Sigrun Dybvad.

- Hvordan reagerer foreldrene på det tiltalte sier om familien og årsaken til drapet?

- De ser frem til å forklare seg og gi sin versjon av hva som skjedde, sier Dybvad.

28. september hadde tiltalte vært på jobb hos Matmegleren på Melhus. Han dro hjem til leiligheten han bodde i, i samme nabolag som Nilofer Naseri. Etter å ha spist middag, dro han og hentet barnet deres. De hadde samvær i en times tid før de dro tilbake.

Ifølge tiltalte oppsto en uenighet om barnehageutgifter mellom ham og Naseri.

- Hun fortalte at hun hadde kjøpt klær til barnet og at hun ikke hadde råd til å betale 1500 kroner i barnehageutgifter. Vi brukte å dele utgiften på 3000 kroner, sa 28-åringen.

Han fortalte at han krevde å få se kvitteringene. Det skal han ikke ha fått.

Ville ha oversikt

- Jeg sa at jeg ville ha litt oversikt over hva hun hadde handlet, så skulle jeg betale 50 prosent av dette, sa mannen.

På dette tidspunktet hadde 28-åringen skaffet seg en ny leilighet. Han hadde derfor utgifter til både husleie og depositum.

- Jeg forklarte derfor at jeg ikke hadde råd til å betale hele barnehageregningen. Jeg så da en tv-kartong i leiligheten. Kona mi hadde kjøpt ny tv til 10-12 000 kroner, samtidig som hun ikke hadde råd til 1500 kroner til barnehageutgifter. Hun viste meg fingeren, og sa at hun skulle ringe politiet, hevdet mannen i retten.

Han fortalte at han da ropte på barnet, for å gi ham et kyss og si ha det.

Ringte broren

- I det jeg bøyde meg ned, så trodde kanskje kona at jeg skulle ta henne i bena. Hun tok hodet mitt ned i gulvet. Da mistet jeg kontrollen og ble livredd. Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde, sa mannen, men uten å beskrive selve drapshandlingen.

- Jeg forventet ikke at det skulle skje det som skjedde. Jeg hadde aldri slått henne før. Jeg mistet kontrollen helt. Jeg ringte til broren min (i Afghanistan journ.anm.), men han kunne ikke hjelpe meg. Da ringte jeg til broren hennes og ga beskjed om hva som hadde skjedd, sa tiltalte og la til:

- Vi hadde gode fremtidsplaner og jeg hadde ingen intensjoner om at dette skulle skje, sa mannen.

Følte seg presset

Den tiltalte forklarte seg fritt innledningsvis i retten i dag, og han brukte mye tid på beskrive forholdet han hadde til Nilofer Naseris familie etter at han flyttet til Norge 2011. Han fortalte at han følte seg presset av dem.

- Familien mente jeg var firkantet og kun opptatt av de gamle tradisjonene, men jeg var veldig ansvarsfull overfor min familie og dem, sa mannen.

Blant annet forklarte han at de gangene det ble diskusjon mellom kona og ham selv, så endte det med at hun ringte familien for å få støtte. Diskusjonene gikk ifølge tiltalte på økonomi, samliv og etterhvert samvær med sønnen.

- Det var vanskelig å diskutere, og de snakket norsk med hverandre så jeg ikke forsto hva som ble sagt. Jeg ble undertrykket. Kona mi sa det ikke direkte til meg at jeg måtte etterkomme hva familien hennes sa, men indirekte måtte jeg godta det familien sa, forklarte mannen.