- Vedkommende er mistenkt for vold mot sin kone og sine barn. Vi snakker om fysisk avstraffelse, sier Heidi Melø, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens § 282 som innebærer vold i nære relasjoner.

Avhør av barn

Mannen som er fra Sør-Trøndelag, ble fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Politiet begjærte mannen varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Bakgrunnen var at påtalemyndighetene mente det var fare for at siktede kunne forspille bevis i saken.

- Vi har nettopp startet etterforskningen i denne saken, og vi vil foreta flere avhør i dagene fremover. Vi skal blant annet gjennomføre avhør av barn, og det skal også gjennomføres medisinske undersøkelser av barn, sier Melø.

I siktelsen heter det at det er en konkret og nærliggende fare for at mannen kan påvirke forklaringene dersom han løslates og får anledning til å komme i kontakt med barn og ektefelle.

Blåmerke

Ifølge Melø startet politiet etterforskning i saken på grunnlag av en bekymringsmelding fra en offentlig etat. Politiet har så langt gjennomført avhør av to av familiemedlemmene, og har i tillegg gjort undersøkelser i familiens bolig.

Ifølge kjennelsen fra tingretten har retten i sin vurdering av varetektsfengslingen lagt særlig vekt på detaljerte opplysninger i anmeldelsen, samt at et av barna skal ha hatt blåmerke på kroppen.

Mannen benekter forholdene, opplyser Melø.

Det har ikke lyktes Adresseavisen å få en kommentar fra mannens advokat.