Fredag 22.april 2016 våknet trønderne til snø, slaps og is på veiene. Det har vært flere hendelser i trafikken i morgentimene.

På vei mellom Brekkåsen og Melhus tok adressa.no-tipser Håkon Thon bilde av en elbil som endte i autovernet i morgentrafikken. Han opplyser at flere biler på sommerdekk sleit på veiene. Selv valgte han å ta buss til jobb i morges, men bussen kom ikke frem.

- Det er veldig kjedelig at folk legger ut på sommerdekk. De som velger å være uforsiktig, ødelegger for dem som velger å ta bussen.

I Holtålen havnet en kyllingbil i grøfta. Per Arvid Gilset i Gilset transport sier at føret var en medvirkende faktor til hendelsen. Han understreker at bilen var utstyrt med helårsdekk med god mønsterdybde.

- Utfordrende kjøreforhold

- Kjøreforholdene i Midt-Norge er utfordrende, sier trafikkoperatør i Statens Vegvesen Erling Drangsholt.

Han trekker frem strekningen opp mot Dovrefjell og strekningen mellom Stuggudal og Brekken, altså veien mellom Stjørdal og Røros, som verst for Trøndelags del. Her er det snø og vinterføre oppgir han.

- Kan jeg kjøre med sommerdekk i dag?

Statens vegvesen har fått inn mange henvendelser fra folk som lurer på om de kan kjøre på sommerdekk i dag.

- Hvis du skal kjøre bare i sentrumsområdene går det stort sett greit med sommerdekk. Men det er opp til fører å vurdere selv. Hvis du er i tvil, la bilen stå eller legg om til vinterdekk, er rådet fra Drangsholt.

Skal du kjøre langt i dag er det imidlertid bare en ting som gjelder, og det er vinterdekk.

Disse vegene er glatte

Disse veiene er glatte fredag formiddag ifølge vegvesenet.no:

Nord-Trøndelag

Fv 72 Verdal – Stormoen: Fare for glatte partier.

Fv 72 Stormoen – Sandvika: Fare for glatte partier.

Sør-Trøndelag

Ev 6 Bjørset – Støren: Fare for glatte partier.

Ev 39 Stormyra – Bårdshaug: Snøslaps og fare for glatte partier.

Fv 65 Garberg (Møre og Romsdal grense) – Bårdshaug: Snøslaps og fare for glatte partier.

Fv 714 Stokkhaugen – Våvatnet: Snøslaps og fare for glatte partier.

Vest for Holtålen havnet en kyllingbil i grøfta. Per Arvid Gilset i Gilset transport sier at føret var en medvirkende faktor til hendelsen. Han understreker at bilen var utstyrt med helårsdekk med god mønsterdybde. Foto: Christine Schefte