Spørsmålet om hvordan man skal kjøre i rundkjøringer gir stadig vekk heftige diskusjoner. Adressa.no har vår gjort forsøk på en klargjøring, men debatten er ikke død.

Nå er det universitetslektor Jan Petter Wigum ved Trafikklærerutdanninga som har kommet med et utspill til bladet.no. Han kommer med en klar oppfordring til Statens Vegvesen og vegdirektoratet om å si noe om hvordan folk faktisk skal kjøre.

Han mener det er et problem at det mangler en fasit.

 Det er ingen egne regler, annet enn trafikkreglene generelt. Det er helt klart et lite problem. Vi bør bli enige om en lik tolkning reglene. Det gjør ikke saken bedre at det sendes ut ulike signaler fra ulike hold, sier han.

Les hele utspillet fra Wigum hos bladet.no.

Fant ett tonn med søppel

Nevnte bladet.no skriver om mer enn rundkjøringer. De har torsdag morgen også en sak om elever ved Hegra skole som var sjokkert over resultatet etter en ryddedag på onsdag. I bekken langs E14 har de totalt plukket opp ett tonn med søppel.

- Det er tydelig at ting går rett ut av bilvinduet, konkluderer elevene.

Og når vi først er inne på søppel: også i Hemne plukkes det søppel, og Avisa Sør-Trøndelag kan avsløre at det under søppelplukkeaksjonen Fjørofestivalen på Vinjeøra i Hemne ble funnet både spritflasker og en trapp med to trinn. Til tross for dette var det smil, latter og trivsel som dominerte den flotte vårkvelden, skriver avisa.

Klokken 06.00 fikk naboene nok av musikken

I 6-tiden torsdag morgen fikk naboene ved Vanndamman i Kristiansund nok av høylytt russemusikk. Det skriver tk.no. Dette til tross for at russen tidligere hadde blitt frastjålet musikkanlegget sitt i området.

- De har tydeligvis fått ordnet seg med musikkanlegg. Meldingen kom fra flere naboer, så den var helt klart berettiget, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Sigvart Sivertsen til avisen.

Ikke all russen var helt fornøyd med beskjeden, men stilt ble det.

Paradise-Jonas har fått «ny kropp»

Det er seher.no som kan slå opp at 20 år gamle Jonas Ulseth fra Stjørdal, kjent fra Paradise Hotel, har gjennomgått en stor forandring etter at han kom hjem fra innspilling i Mexico. Han har nemlig lagt seg i hardtrening for å skaffe seg en ny og større kropp.

Han avslører at Forsvaret var en viktig motivasjon.

- Hvis jeg har et tips til deg så er det dette: Hvis du virkelig vil komme i form, Kom deg i forsvaret med en gang! siterer seher.no fra Ulseths blogg.