Kortere veistening

Fylkesvei 715 ved Osavatnet kan bli stengt i mye kortere enn først antatt. Etter planen skulle veien holdes stengt mellom 22.august og 11.november, men nå kan altså stengetiden bli betydelig redusert.

- Jeg var på møte med entreprenørene fredag. Det blir vesentlig kortere stengning enn tidligere antatt. Kanskje så kort tid som bare et par uker, sier daglig leder i Fosenvegene Knut Sundet til Fosnafolket.

Politiet dukket ikke opp

Restaurantdriver Vegard Øverhaug i Oppdal sentrum stiller seg undrende til at politiet aldri dukket opp etter et innbrudd i restauranten Spisbar natt til lørdag. Øverhaug skal først ha blitt bedt av politiet om å ikke røre noe, og sikre adkomsten til inngangen for å unngå at eventuelle spor ble ødelagt. Men, politiet dukket ikke opp.

– Det kom ingen, så vi måtte bare åpne. Og da er jo muligheten til å sikre eventuelle spor fullstendig tapt, sier Øverhaug til Opp.

Lennsmann Finn Skårsmoen bekrefter at det kom inn melding til operasjonssentralen om at det hadde vært innbrudd, men sier det var aktive patruljer sør i Trøndelag på det tidspunktet.

– Jeg fikk utfordringen med å skaffe folk. Når jeg ringte var mine mannskaper opptatt og hadde rett og slett fri. Flere av dem var engasjert på Hydro-cup på Sunndalsøra, sier lensmannen.

Ifølge opp.no ble inngangsdøra ødelagt, kasseapparatet brutt opp og safen stjålet i forbindelse med innbruddet. Kort tid etter innbruddet anslo Øverhaug at i overkant av 30 000 kroner var forsvunnet.

Motstand mot blokk i Melhus sentrum

Beboere i Losjevegen i Melhus sentrum vil ikke ha en blokk i fire etasjer i vegen sin. Ifølge Trønderbladet har Norgeshus kjøpt det gamle Losjehuset, dette skal rives og det er altså planer om å sette opp ei blokk.

Ifølge Trønderbladet mener beboerne blant annet at det vil bli lite sol for enkelte eiendommer om det blir fire etasjer, at det kan bli trangt og at avfallsløsninga kan medføre lukt.

Kommunestyret i Melhus skal behandle saken tirsdag, da skal det avgjøres hvorvidt Norgeshus får bygge den fire etasjer høye boligblokka. Ifølge avisa er det uavklart hvor det politiske flertallet ligger.

Til Trønderbladet sier Jan Frode Hatlen fra Venstre at han vil stemme for fire etasjer fordi han mener folk i New York har klart seg fint med høyhus, og han ser ingen grunn til at dette ikke er mulig også i Losjevegen.

Strand i Levanger snart klar

Røstad strand ved Trønderhallen i Levanger er snart klar til bruk. Ifølge Trønderavisa er det nå bare ferdigplena som mangler.

– Bord og benker er på plass, stier og kantstein like så. I løpet av noen dager vil gravemaskinene ha gjort seg ferdig med legging av ferdigplen, sier Øyvind Nybakken i Levanger kommune til Trønderavisa.

Ifølge Nybakken vurderer de om det skal kjøres på enda et båtlass med sand senere i sommer. Det vil også bli satt ut flere bord og griller sier han.