Haltbrekken blir dermed Snorre Valens etterfølger.

Det har lenge vært spekulert i hvem som kan aksle stortingsplassen etter at Snorre Valen meddelte seg at han ikke fortsetter på Stortinget. Nå kommer det overraskende svaret: Lars Haltbrekken har takket ja til å bli SVs førstekandidat i Sør-Trøndelag. Lederen av Naturvernforbundet meddelte nyheten til sin stab onsdag, og trekker seg som leder av Naturvernforbundet på første sentralstyremøte. Silje Lundberg overtar som fungerende leder.

- Dette kom overraskende, hvordan kom du på denne ideen?

- Jeg har fått flere henvendelser fra folk i SV i Trøndelag som har spurt meg om dette. Det har gjort at jeg har gått rundt og tenkt på det i sommer. Og jeg fikk veldig lyst. Jeg har vært leder av Naturvernforbundet i 11 år og én sommer. Nå vil jeg dra mitt miljøengasjement videre på denne måten. Hvis jeg er så heldig å bli nominert, sier Haltbrekken og tar det nødvendige forbeholdet.

Lars Haltbrekken er født i Trondheim og bodde de første årene på Jakobsli/Charlottenlund.

- Å bestemme seg for å gå av i Naturvernforbundet er ikke lett. Det er med tungt hjerte jeg nå forlater. Da jeg startet i 2005 var vi 17 000 medlemmer, når er det 23 000 aktive i forbundet.

- Hvorfor gjør du dette?

- Helt siden min ungdomstid har jeg vært opptatt av miljø, solidaritet og rettferdighet. Flyktningkrisen, som forsterkes av miljøproblemene, engasjerer meg sterkt. Og det er SVs engasjement på disse feltene, som gjør at jeg nå har bestemt meg for å melde meg inn. Det handler om solidaritet med de vi deler kloden med i dag, og de framtidige generasjonene.