- På grunn av hendelsen i retten sist, er det ekstra sikkerhet her, sier statsadvokat Unni Sandøy, som aktorerer saken.

Ankesaken i Frostating lagmannsrett startet klokken 09.00 mandag.

Angrepet i lunsjpuse

Det var i forbindelse med en lunsjpause under Sør-Trøndelag tingretts behandling av straffesaken i februar, at angrepet på den drapstiltalte skjedde.

28-åringen ble ført ut av rettssalen av politi og arrestforvarere, da familiemedlemmet av drepte Nilofer Naseri sto i gangen og angrep mannen.

LES OGSÅ: Ekstra sikkerhet i drapssaken etter angrep på drapstiltalte

Fikk forelegg etter angrep

- Mannen har nå fått et forelegg på 8000 kroner som følge av angrepet, opplyser politioverbetjent John Torger Konstad ved Trøndelag politidistrikt.

I gangen utenfor rettssal 101 er det mandag satt opp en sikkerhetssluse som kan bli tatt i bruk, for å avdekke om eventuelle våpen blir tatt med inn i salen. Det er også flere politipatruljer til stede. Tjenestemennene er bevæpnet.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor. Ektemannen erkjente drapet og ble dømt til 13 års fengsel i tingretten. Mandag startet ankesaken i lagmannsretten. Han har blant annet anket over straffutmålingen.

Nektet trusler i retten

Nilofer Naseri ble funnet drept i leiligheten sin på Melhus mandag 28. september i fjor. Senere samme kveld ble hennes 28 år gamle ektemann pågrepet og siktet for drapet. Sør-Trøndelag tingrett dømte ham i februar til fengsel i 13 år for forsettlig drap og for å ha kommet med drapstrusler mot Naseri. Mannen erkjente drapet, men nektet straffskyld for truslene.

28-åringen vil ha lavere straff, og har anket over straffutmålingen. Han har også anket over skyldspørsmålet rundt drapstruslene han ble dømt for i tingretten.

Han opprettholdt at han nektet straffskyld for disse truslene, da han fikk spørsmål om dette fra lagdommer Erlend Malvik Moen innledningsvis i ankesaken mandag.

Den afghanske 28-åringen sitter sammen med en tolk i retten, men svarte på norsk til lagdommeren.

LES OM NØDSAMTALEN: - Hun er død. Det har skjedd drap