En personbil måtte kondemneres i fjor etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Brekktunnelen på E39 i Skaun. Lastebilen kjørte videre etter sammenstøtet. De fire passasjerene i personbilen kom utrolig nok fra sammenstøtet uten andre skader enn kutt fra knust glass.

- Front revet opp

I en sving i tunnelen så plutselig føreren av personbilen at en lastebil var på vei mot i hennes kjørebane. I et forsøk på å unngå sammenstøt svingte hun mot venstre. Da hun så at lastebilen svingte tilbake til sitt eget kjørefelt, svingte hun tilbake, la seg så langt inn mot tunnelveggen som mulig og stanset. Deler av personbilens front og side ble revet opp i sammenstøtet. Det går frem av en fersk dom fra Sør-Trøndelag tingrett.

- Ren flaks

Lastebilen veide 22 tonn uten last. Retten skriver i dommen mot den tiltalte yrkessjåføren at det bare var «ren flaks kombinert med snartenkt og dyktig manøvrering» fra føreren av personbilen som hindret at det ble en ulykke med langt alvorligere utfall.

En personbil med fire passasjerer opplevde å møte en lastebil på 22 tonn i feil kjørefelt i Brekktunnelen på E39. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Et vitne til ulykken oppdaget at lastebilen etter ulykken sto parkert i nærheten av ulykkesstedet. Gjennom funn av førerkort og bankkort i lastebilen fant politiet frem til føreren av bilen. Dommerne finner det bevist at han kjørte lastebilen. Mannen var på vei hjem fra fest da ulykken skjedde.

Må også betale bot

Blodprøve av mannen avdekket en promille på 1,81 og spor av cannabisbruk. Mannen nektet straffskyld både for kjøringen og promillen, men innrømmet hasjbruk.

Sør-Trøndelag tingrett dømmer sjåføren av lastebilen til 60 dagers fengsel, i tråd med aktors påstand. Han mister også førerkortet i 2,5 år og må betale en bot på 55000 kroner.