Onsdag morgen meldte politiet på Twitter at de har gjort pågripelser i forbindelse med innbrud i en bod i Gyldenløves gate på Møllenberg.

- Pågripelsen førte til at vi ransaket et par boliger i Trondheim. Der fant vi en del gjenstander som vi tror er tyvgods. Vi har ikke oversikt over hvor det stammer fra, men etterforsker saken videre i håp om å finne de ulike eierne, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Stig-Roger Olsen.

De pågrepne er begge menn i 20-årene som er hjemmehørende i Trondheim.

- Vi vet ikke hva de prøvde å få med seg fra den aktuelle boden. Disse tyveriene går gjerne ut på at tyver bryter seg inn i boder og leter rundt etter det som finnes av verdisaker, sier Olsen.

Blant gjenstandene som ble funnet under ransakelsene i boligene var ulike verktøy og datautstyr.

- Mange tilfeller i det siste

Adresseavisen har tidligere skrevet at det har vært mange tilfeller av bodinnbrudd den siste tiden. Så langt i år har det vært 160 grove tyveri eller tyveri fra boder og garasjer i Trondheim. det har blant annet vært innbrudd i 40 boder på Selsbakk og Byåsen.

- Det har vært mange tilfeller i det siste, bekrefter Olsen.

Olsen har inntrykk av at denne typen tyveri forekommer over hele byen, og sier at det ikke framstår som at enkelte områder eller boligtyper er mer utsatt enn andre. Det har blant annet vært 11

Ber publikum være oppmerksomme

Han oppfordrer publikum til å være oppmerksomme dersom de ser folk som de ikke har kjennskap til i boanlegg.

- Det er interessant for oss å ta flest mulig av gjerningsmennene, så vi får indikasjoner på hvem det er som driver og utfører disse tyveriene. Vi har oppklart en del av de tidligere tilfellene av bodtyveri, men neppe alle.