Fylkesvei 704 mellom Røddekrysset og Tanem i Klæbu har vært stengt siden 26. juni. Natt til mandag 14. august åpner den igjen.

- Vi har sprengt bort omlag 100 000 kubikk med masse. Noe av det er kjørt bort, men en del er knust og brukt til frostsikringslag i den nye veien, forteller byggeleder i Statens vegvesen Ole Gunnar Sølberg.

Langt fra ferdig

Det gjenstår fortsatt mye arbeid på strekningen og veien vil bli stengt i kortere perioder i tiden fremover.

- Det er mye sprengningsarbeid, masseflytting og vann- og avløpsarbeid som skal gjøres. Trafikantene må derfor påregne korte stopp slik at vi får gjort det resterende arbeidet på en trygg og sikker måte, forklarer Sølberg.

Stengninger

Entreprenøren har anledning til å stenge veien i inntil 30 minutter i følgende tidsrom:

  • Mandag - torsdag: kl. 11-12 og 18-19

  • Fredag: kl. 11-12

  • Lørdag: kl. 11-15

I tillegg til disse fastlagte periodene kan det bli korte perioder på inntil 15 minutter med stengt veg. Bussene går også som normalt på fylkesvei 704 fra mandag 14. august.

Under kan du se en videoanimasjon av hvordan den nye veien blir.

Fakta om prosjektet

Prosjektet innebærer bygging av 3,1 kilometer ny fylkesvei 704 fra Røddekrysset til Tanem. Vegen blir en tofeltsveg med bredde 8,5 meter, rumlefelt mellom kjørebanene og fartsgrense på 80 km/t. I prosjektet inngår også gang- og sykkelveg på hele strekningen, lokalveger og kollektivterminal med parkeringsplasser på Tanem. Veien skal etter planen være helt ferdig seinhøsten 2018.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter