En mann i 30-årene ble pågrepet etter en væpnet aksjon i 21-tida fredag kveld. To timer etter at politiet hadde avsluttet den formelle leteaksjonen, ble mannen tatt hjemme i sin egen bolig i Klæbu sentrum.

- Han er ikke avhørt, og han ønsker heller ikke å forklare seg. Han er vurdert av lege og vil bli ivaretatt av helsevesenet, sier krimvaktleder Randi Småland ved Sentrum politistasjon lørdag ettermiddag.

- Fremdeles siktet

Mannen var opprinnelig siktet for drapsforsøk etter å ha det ble avfyrt flere skudd mot en bil på Tanem i Klæbu fredag morgen.

- Han er fremdeles siktet, men nå er det ting som tyder på at det ble brukt en startpistol, og dermed vil det være en endring i siktelsen. Han kan bli siktet for trusler med skytevåpen, sier Småland.

Politiet etterforsker fremdeles saken og vil jobbe med den i helga.

- Vi har blant annet ikke funnet skytevåpenet ennå, sier krimvaktlederen.

Fant patronhylser

Politiet brukte store ressurser etter at meldingen kom inn klokka 08.38.

- Det er funnet fire patronhylser i det aktuelle området, og de tilhører mest sannsynlig en startpistol, sa operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt i går kveld.

Opplysninger politiet sitter inne med tilsier at trusselen var rettet mot personer som gjerningsmannen kjenner til. Disse ble raskt brakt i sikkerhet. Ifølge politiet kan det hele dreie seg om en barnefordelingssak.

I 19-tida ble politiets mannskaper dimmitert og leteaksjonen ble avsluttet. Foto: glen musk
Den pågrepne mannen sitter i baksetet av en sivil politibil mens to sivile politibetjenter står utenfor bilen. Foto: glen musk