- Jeg var ute i en liten båt med en kamerat på fisketur ved Norddyrøy på Frøya. Vi kjørte i lav hastighet da det plutselig kom en vannskuter bak oss i rasende fart og kjørte tett inntil båten, forteller mannen i 60-årsalderen, som ønsker å være anonym.

- Dette var en helt ukjent vannskuter for oss, sier mannen, som såvidt rakk å filme det andre «angrepet» med mobiltelefonen.

- Vannskutereren gjorde en sving og kom tilbake i høy hastighet cirka én meter fra oss. Det var en vegg av vann som kom over oss og ned i båten. Vi ble klissvåte, fortsetter han.

Trondheimsmannen kan ikke anslå hvilken hastighet vannskuteren holdt, men han mener den kjørte enormt raskt.

Livsfarlig lek

Mannen frykter nå for konsekvensene fra skuterføreren, derfor ønsker han ikke å stå fram med fullt navn.

- Det hadde vært livsfarlig hvis vi hadde svingt litt med båten. Den voksne mannen på skuteren hadde ikke redningsvest på. Det hadde heller ikke kvinnen som satt på, tilføyer mannen i 60-årene.

- Vi var så forfjamset at vi ikke rakk å rope etter dem. Dessuten kom det mye vann kom opp i båten. Vi var tilfeldige ofre, men det var ikke tvil om at de skulle ta oss, sier mannen.

Politianmeldte forholdet

Han forteller at det var umulig å se hvem som satt på skuteren da det skjedde, men på videopptaket var det mulig å se hvem som styrte.

- Vi måtte kjøre hjem etter episoden fordi vi ble søkkvåte og mobilen sluttet å virke en kort stund.

Trondheimsmannen og kameraten dro tilbake til området etter at de hadde fått på seg tørre klær. Folk de snakket med på Norddyrøy hadde ingen kjennskap til vannskuteren.

Mannen i 60-årsalderen gikk til politiet på Sistranda og anmeldte forholdet neste morgen.

Etterforsker saken

Politiførstebetjent John Jegtvik ved Frøya lensmannskontor bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, som går på uaktsom kjøring med vannskuter.

- Én patrulje som var på jobb i går kveld jobbet med saken, men jeg kjenner ikke til hva de har funnet ut, sier han torsdag morgen.

Da han fikk beskrevet det videoen over viser mener han at anmeldelsen er berettighet, og at forholdet dreier seg om uaktsom kjøring.

- Har dere fått melding om lignende forhold i sommer?

- Det kan jeg ikke huske, sier han.

60-åringen forteller at telefonen han filmet med sluttet å virke som en følge av alt vannet.

- Vi ble mest sjokkerte til å begynne med. Så vi rakk ikke å bli sint da. At noen kunne gjøre noe så meningsløst, avslutter mannen.