Her bidrar politiet til å sikre skoleveien ved Byåsen skole mandag morgen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Mandag morgen er skolestart for mange håpefulle. For å gjøre dagen så trygg som mulig, er det mye politi ute langs skoleveiene. I Malvik førte det til at en mann ble innbrakt til Sentrum politistasjon i Trondheim.

- En 52-åring er mistenkt for promillekjøring. Mannen ble stoppet i en rutinekontroll ved Vikhammer skole, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Blåste rødt

Vikhammer skole har skolestartere og elever fra første til syvende trinn.

- Mannen var gjennom en utåndingsprøve på stedet, og blåste rødt, sier Brandmo.

52-åringen ble så tatt med inn til stasjonen for en utvidet prøve. Ifølge operasjonslederen brukes det mye ressurser på å sikre skoleveiene.

- Vi har et ekstra skarpt fokus i denne tiden. Det er patruljer ute ved skolene fra politiet i Trondheim, Røros, Malvik og Orkdal. I tillegg har vi god hjelp fra Utrykningspolitiet. Vi bruker alle tilgjengelige ressurser, sier han.

Enhetene vil også flytte seg mellom de ulike skolene i løpet av dagen og uken. Så langt er det ikke kjent for operasjonslederen om det har blitt skrevet ut bøter i morgenrushet.

Skriver ut bøter

I Nord-Trøndelag satser også politiet på å være synlige i mange kommuner.

- Vi har kontrollert en god del biler. Så langt har det gått greit, det er ikke meldt om førerkortbeslag, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

I nordfylket har imidlertid flere sjåfører fått med seg bot videre på ferden.

- Det er skrevet ut seks forelegg for fart. Dette er ikke resultat av kontroller ved skoler, men fra skolevei, sier Reinsborg.