Det var da bussjåføren kjørte feil på vei til Meldal videregående skole, og måtte finne en plass å snu, at det gikk galt onsdag morgen.

- Da han skulle kjøre mot Løkken Verk, kjørte han mot Storås i stedet. Jeg ble overrasket da han begynte å snu bussen like ved campingplassen ved Svorkmo, for det var trangt med trær på begge sider, forteller skoleelev Siv Wilhelmsen (22), som var ombord i bussen da det skjedde.

I snuprosessen kjørte sjåføren inn i et tre slik at den ene sideruta ble knust.

- Vi rakk å komme oss over på den andre siden av bussen, så ingen ble skadet, men det kom mye glasskår inn i bussen, sier Wilhelmsen.

Kjørte videre

- Jeg ble jo sjokkert og redd, og synes det var rart at sjåføren ikke kom bak og spurte hvordan det gikk med oss, men bare kjørte videre, sier Wilhelmsen.

Etter hendelsen kjørte sjåføren til skolen og leverte elevene som planlagt, til tross for den knuste ruta.

Ledelsen ved skolen samlet elevene etter ankomst, og sjekket at ingen hadde kommet til skade. Ifølge rektor Øyvind Togstad har skolen brukt dagen på å ringe rundt til foresatte og informere om hendelsen.

Tett dialog

- Det var noen av elevene som var litt rystet da de kom frem til skolen, mens andre igjen var uberørt av det hele. Heldigvis kom ingen til skade, sier Togstad. Han sier at elevene følges opp dersom de har behov for bistand etter bussturen.

Det er Boreal Transport som har skoletransporten på ruta, på oppdrag fra AtB. De har vært i kontakt med skolen onsdag formiddag.

- Vi har hatt en tett og god dialog med skolen, og tilbydt oss å stille opp dersom vi trengs, men skolen har selv tatt seg av kontakten med elevene og deres pårørende, sier daglig leder for Boreal Transport Midt-Norge, Eirik Rambech-Knoss. Det bekreftes av Wilhelmsen.

- Vi har fått god oppfølging fra skolen. Jeg var shaky etterpå, men det går bedre nå, sier hun.

Glasskår: Vindusruta ble pulverisert da skolebussen krasjet inn i et tre i Orkdal onsdag morgen. Foto: PRIVAT