Det var rundt klokka 13.00 at en lastebil fra Posten kom kjørende i Strandveien i Steinkjer, men møtte bokstavelig talt betongveggen til jernbanebrua. Lastebilen fikk store skader på lasterommet, og det ble også noen mindre skader på førerhuset.

- Gjenganger

Banesjef for Trønderbanen, Geir Revdahl, opplyser at Jernbaneverket sendte ut personer som kunne undersøke om jernbanebrua hadde fått noen skader etter det kraftige sammenstøtet.

- Brua ligger på plass og det ser ikke ut som om den har fått noen skader. Togene kan gå som normalt. Men dette er en gjenganger. Det skjer stadig vekk at noen krasjer i denne brua, sier han.

Revdahl opplyser at det blant annet ble gjort vindskjevhetsmåling for å forsikre at det ikke var noen nye skader på brua som har fått en del bank opp gjennom årene. Jernbaneverket har vært i dialog med Steinkjer kommune og de ønsker seg to såkalte galger på hver sin side av brua for å gjøre vogntogsjåfører oppmerksom på brua som har en maksimalhøyde på 2,5 meter.

- Det er stadig påkjørsler der, til tross for skilting. Det har også vært påkjørsler hvor vi har måtte reparere brua. Etter hvert ønsker vi å skifte ut betongen med stål, og da vil en eventuell kollisjon gå utover bilene i enda større grad, advarer Revdahl.

- Ble stresset

Adressa.no har vært i kontakt med lastebilsjåføren som forteller at dette ble en pinlig affære.

- Det var flaut som bare det. Jeg satt og var helt borte i mine egne tanker, sier han.

Han skulle levere noe i næringsparken, men på grunn av veianlegg måtte han kjøre en annen vei. Han hevder at han var klar over den lave brua, men at det gikk bort i glemmeboka da han merket at det oppsto kø bak ham.

- Jeg kjørte sakte, nesten i gangfart, og det ble en del biler bak meg. Jeg ble stresset og bare fortsatte rett frem, og glemte høyden på undergangen, forteller han.

- Jeg stoppet ganske brått, kan du si. Det ble ikke skader på meg, men lastebilens lasterom ble helt ødelagt. Jeg er klar over at bilen min er rundt 3,7 meter høy altså, bedyrer sjåføren.

Har lært en lekse

Lastebilen ble stående under brua i nærmere tre kvarter ifølge sjåføren. Det ble også en del opprydding på grunn av det maltrakterte lasterommet.

- Jeg vil ikke gjøre det igjen. Jeg vet at det er flere som har vært oppi brua, men det er ikke artig å bli en del av statistikken, sier sjåføren.

Det ble en god del skader på lasterommet. Foto: erling almlid/jernbaneverket
Her er deler av lasterommet klistret oppi taket til jernbanebrua. Foto: erling almlid/jernbaneverket
Lastebilsjåføren forklarte at han satt i sine egne tanker og dermed glemte at brua er bare 3,5 meter høy, mens bilen er rundt 3,7 meter høy. Foto: erling almlid/jernbaneverket
Jernbaneverket forteller at dette er et årlig syn i Steinkjer. Foto: erling almlid/jernbaneverket
Sjåføren forteller at bilen ble stående fast i nærmere tre kvarter før den kom løs. Foto: erling almlid/jernbaneverket