Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier at regjeringen vil at flere skal benytte jernbanen i og rundt de store byene. Derfor har regjeringen besluttet at lokaltogtilbudet sør for Trondheim skal forlenges fra Marienborg til Melhus.

- Det nye rutetilbudet vil forhåpentlig gi en sterk økning i antall reisende. Samtidig kan dette bidra til å dempe presset på vegtrafikken i Trondheimsregionen, sier Solvik-Olsen.

I en pressemelding skriver samferdselsdepartementet at jernbanestasjonene sør for Trondheim i dag har svært begrenset togtilbud. Heimdal og Melhus har stor pendlertrafikk, men dette er områder som i dag betjenes mest med buss.

Flytog fra Melhus

- Samferdselsdepartementet har besluttet å forlenge lokaltogtilbudet på Trønderbanen til Melhus skysstasjon. Forlengelsen av rutetilbudet sør for Trondheim vil gi et gjennomgående togtilbud på strekningen Melhus–Steinkjer. Endringen fører samtidig til at togpassasjerene sør for Trondheim får et direkte togtilbud til og fra Trondheim lufthavn, Værnes, heter det i pressemeldingen.

- Stasjonene Kvål, Ler og Lundamo vil også få et betydelig tilbudsløft. Dette kommer av at 12 av avgangene på Trønderbanen kjøres lenger sør enn Melhus, skriver departementet.

Det nye togtilbudet skal ha en timefrekvens på strekningen Melhus-Steinkjer, og skal gjelde fra 14. desember i år.

25 prosent økning

Tall fra 2013 viser at vel én million reisende bruker Trønderbanen. Når det nye togtilbudet er etablert regner man med en økning på minst 250 000 reisende per år sammenlignet med dagens nivå. Dette tilsvarer en økning på om lag 25 prosent.