- Alt skjedde så fort. Jeg kauket navnet hennes og rakk å tenke «dette er slutten», sier den erfarne rytteren Heidi Mette Aure om hendelsen tirsdag kveld.

Venninnen kom unna den skremmende opplevelsen kraftig forslått, men ellers uskadd, ifølge Aure. Det var imidlertid nære ved å gå veldig mye verre.

Hundre meter langs E6

Sammen med to venner, ei jevngammel venninne og en 31 år gemmel mannlig rytter, var Aure på ridetur. Mellom grusveien de red på og beitet hestene skulle til, måtte de tre ri om lag hundre meter langs E6 ved Nordskogen like ved Berkåk i Rennebu.

- Det er 60-sone der, men de færreste slakker farten, sier Aure.

Hun hadde hel refleksdekken på hesten og gikk bakerst. Venninnen gikk i midten og leide hesten sin, og mannen red på hesten fremst.

- Det kom to lastebiler i hver sin retning. Jeg ropte til de foran at det kom bil bakfra i tillegg til den forfra. Den som kom bak oss blinket flere ganger med lysene, antagelig for å varsle den som kom mot oss om at vi var der. Men den som kom imot, sakket ikke farten og plutselig skjedde mye på kort tid, sier Aure.

Skremte hesten

Hun forteller at først fikk 31-åringen foten klemt mellom lastebilen og hesten han satt på. Så ble den andre hesten i rekken kraftig skremt av den harde bremsingen fra lastebilen.

- Hun foran meg ble most mellom bilen og hesten sin, så mistet hun fotfeste og klarte å rulle seg ut i grøfta, sier Aure.

Hestene skal ikke ha blitt skadet i uhellet.

Ilagt forelegg

Aure fikk tilkalt hjelp til å ta hånd om hestene og, ifølge operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, ble sjåføren tatt med inn til lensmannskontoret i Rennebu.

Der vil han få lagt frem et forelegg etter hendelsen, som politiet fikk melding om klokken 20.17 tirsdag.

- Vis hensyn!

- Hva tenker du nå i ettertid om det som skjedde?

- Det var ingen morsom opplevelse. Bilistene bør tenke på at det er en grunn til at det er 60-soner og at de bør vise ekstra hensyn når det er snakk om dyr lans veien, sier Aure.