Voldgiftsretten i Stockholm dømte i fjor Bergen Group Fosen AS til å betale 37 millioner kroner pluss renter og omkostninger til skrogverftet Stocznia Gdansk S.A i Polen.

Varsler motkrav

- Dette kravet har ligget i bero fordi vi har vurdert dommen opp mot vårt meget berettiget motkrav på skrog nummer to. Motkravet skyldes store forsinkelser på denne leveringen fra det polske verftet, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes.

Les også: Krever 61 millioner fra polsk veft

Voldgiftssaken vedrørte kontraktsmessige krav i forbindelse med bygging av skroget til den første cruisefergen som ble levert Fjord Line fra Bergen Group Fosen AS. Basert på denne dommen ble det i regnskapet for Bergen Group i 2. kvartal 2013 tapsført 37 millioner kroner, ifølge Risnes.

Har tatt tapet

- Det nye nå er at Fosen tingrett har besluttet å akseptere begjæring om utleggsforretning som vi ble dømt til å betale i fjor. Vi har som sagt gjort avsetning allerede, så det betyr ikke noe regnskapsmessig.

- Hva skjer videre?

- Vi gjennomgår saken grundig med sikte på en anke. Samtidig intensiverer vi arbeidet med motkravet og vil fremme en voldgiftssak for domstolen i Stockholm.

Hvor stort er motkravet?

- Det ønsker vi ikke å gå ut med foreløpig, men jeg kan si at motkravet er større enn det vi er dømt for i voldgiftsretten, sier Risnes.