Det var onsdag i forrige uke at polakken (33) kom kjørende inn i landet fra Sverige. Ved Vauldalen tollsted i Røros passerte han i grønt deklarasjonsfelt. Det skulle han imidlertid ikke ha gjort. Tollvesenet gjorde en kontroll av bilen, og oppdaget smuglingen.

I bilens bagasjerom fant de 1164 liter øl og ca. 20 liter brennevin.

Falske skilter

- Det er et forholdsvis stort beslag, og ikke hverdagskost, sier kontorsjef Unni Elisabeth Tronsmed ved Vauldalen Tollsted.

Allerede to dager etter beslaget la polakken kortene på bordet i en tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett.

I tillegg til smuglingen dømmes han for å ha kjørt med for tung last og for at bilen ikke hadde lovlige kjennemerker. Personbilen var påsatt skilter som tilhørte en annen bil, ifølge dommen.

Bil inndras

Tingretten dømmer polakken til betinget fengsel i 22 dager. Han må også betale en bot på 4000 kroner.

I tillegg til alkoholen, blir også bilen mannen førte inndratt. Dette fordi den ble brukt under et straffbart forhold. 33-åringen opplyste i retten at dette ikke er hans bil, men at han hadde lånt den. Han fortalte også at han trolig må erstatte bilen til eieren. Polakken vedtok likevel dommen på stedet.

Bilen de den nå smuglerdømte polakken var pakket full med øl. Foto: TOLLVESENET
Dette ble hentet ut av bilen. Totalt 1164 liter øl og ca. 20 liter brennevin. Foto: TOLLVESENET
Unni Elisabeth Tronsmed er kontorsjef ved Vauldalen Tollsted. I forrige uke gjorde de et beslag som ikke er hverdagskost. Foto: JENS PETTER SØRAA