Oppdalingen ble selv kreftrammet i vår. Blodkreft. Etter mange krevende behandlinger og opp- og nedturer er han nå kreftfri – og han skal representere den «vanlige mannen i gata» og gi penger til kreftforskningen.

– Det er vi, folk flest, som er bidragsytere til midlene som nå deles ut til forskerne. Det er snakk om ekstremt mye penger, vi snakker tresifret millionbeløp. Det er utrolig, sier Ole Petter Holthe-Berg til Adressa.no.

Under hans sykehusopphold opprettet han selv en innsamlingsaksjon, og givergleden blant lokalsamfunnet har vært god.

– Det betyr mye å få den æren, siden kreftsaken har blitt en hjertesak for meg. Leger, sykepleiere og kreftforskere har gjort mye for meg. De har reddet livet mitt. Derfor ville jeg gi tilbake ved å hjelpe til med å skaffe midler via min egen innsamlingsaksjon hos Kreftforeningen. Nå håper jeg enda fler ønsker å gi et bidrag til Kreftforeningen, sier han.

Pengene vil overrekkes til forskerne 29. oktober under et arrangement i Trondheim.

– I salen vil det sitte 50–60 forskere som skal motta midlene Kreftforeningen har samlet inn i 2014. Jeg gleder meg veldig, og det rører mitt hjerte at så mange mennesker i vårt lille land har bidratt til at forskerne får betydelige midler å jobbe videre med, uttaler han.