Det var 28. august at 62-åringen ble fløyet til St. Olavs Hospital. Han ble påført alvorlige skader etter at han skal ha voldtatt eller forsøkt å voldta en ung kvinne i Oppdal. Mannen ble lagt inn på intensivavdelingen, og lagt i kunstig koma. Nå, snaue to måneder etter hendelsen, er mannen fortsatt ikke avhørt.

Les også: Voldsmannen varslet politiet

Venter legerapport

- Mannen har våknet, men vi har ikke fått avhørt han ennå. Slik ståa er nå er han ikke i stand til å belyse saken. Vi har ikke mottatt rapport fra lege enda, og vet derfor ikke når et avhør vil skje, sier politibetjent og etterforskningsleder Torgeir Aursand ved Oppdal lensmannskontor til adressa.no.

Mannen ble banket opp av en mann i 30-årene etter han angivelig voldtok eller forsøkte å voldta en kvinne i slutten av tenårene. Dette skjedde på morgenkvisten etter en fest i et bolighus i Oppdal.

Begge siktet

62-åringen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person som var bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen. Mannen i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse.

- Vi holder fortsatt på med innhenting av opplysninger gjennom vitneavhør. Hittil har vi avhørt et titalls vitner, men det dukker stadig opp nye opplysninger som vi må ettergå. Vi venter også på svar fra tekniske undersøkelser som ble gjort inne og utenfor boligen, sier han.

Slutten av november

- Har det kommet noe i disse avhørene som endrer hendelsesforløpet?

- Nei, det som tidligere er beskrevet gjelder fortsatt, sier Aursand.

- Når tror du saken er ferdig etterforsket?

- Vi håper at etterforskningen ved kontoret er ferdig i slutten av november, men det avhenger av at vi får inn alle rapporter. Så sender vi saken til politijuristen sopm avgjør om det tas ut tiltale eller ei, sier han.

Ifølge lokalvisen OPP har 62-åringen nå fått oppnevnt egen bistandsadvokat.