«Det vil liksom ikke gi seg dette med meg og unger...! Jeg er så innmari heldig å få oppleve engang til å bli mamma!! Nr fire på vei», skriver «gammelordføreren» på Facebook i kveld, og legger ut ultralydbilde av barnet som skal komme april neste år. Da er Slungård 51 år.

–Jo da, jeg kan bekrefte at jeg skal bli mamma for fjerde gang. Og ja, det er helt fantastisk! Det skjer forhåpentligvis i slutten av april neste år. Jeg føler meg som verdens mest privilegerte mamma, og jeg er veldig ydmyk. Det er ikke gitt at man blir mamma på nytt i en alder av 51 år, så det er klart jeg er litt spent, sier Anne Kathrine Slungård til adressa.no.

Følg Adresseavisen på Instagram

Sprek som en bryggerigamp

– Hvordan er formen?

– Så langt har alt gått fint, og forrige svangerskap var også helt ukomplisert. Men jeg er likevel oppmerksom på at jeg må ta vare på meg selv framover.

– Du blir mor i en alder av 51. Det er veldig sprekt?

– Jeg har gode gener! Bare se på moren min og tantene mine. Så handler det om hvordan man tar det. Dette er ikke et arbeidsuhell, så vi er jo motivert for dette. Og så er jeg fysisk sterk som en middelmådig bryggerigamp, smiler den tidligere ordføreren i Trondheim.

– Vi har også fått den samme hjelpen med rustne hormoner som sist, det var ikke helt naturmetoden. Men rugingen står jeg for selv!

– Og hva sier de kommende søsknene?

– Gabriel (2 1/2) har lært seg i si storebror, men han vet jo ikke hva det betyr. Eldstemann på 22, Daniel, har mast på meg i flere dager om når han kan fortelle at han skal bli storebror igjen.

– De sier 50 er det nye 40. Men i ditt tilfelle er det kanskje det nye 30?

– Hehe, jeg fortalte nyheten på jobb i dag, og da sa jeg at jeg har tester som viser at min biologiske alder er ti år yngre. Da fikk jeg som svar at: «No offense, men 40 er nå drygt gammelt det også», ler Slungård og legger til:

– Men det er klart at alderen er der. Jeg kommer til å få barnetrygd langt inn i alderstrygden. Da plikter jeg å holde meg sprek.

Go for it!

– Har du noen råd til jevnaldrende som vurderer det samme?

– Go for it!

Også sist fikk Slungård hjelp til å bli mor. Hennes nye samboer, Stig Inge Eikemo (38), har nemlig ikke barn.

– Vi kunne nesten ta det for gitt at det ikke ville bli noen barn for oss to. Det var på en måte premissen, men samtidig var det noe som kunne gjøre meg søvnløs å tenke på. Jeg opplevde at jeg ikke kunne kreve av et annet menneske å miste muligheten til å få egne barn, sa Anne Kathrine Slungård til Adresseavisen da hun ble gravid den gang.

Slungård har pendlet til Oslo i åtte år. I Trondheim bor barna Daniel på 21 og Kristin på 12 år. Kristin kom til verden da Slungård var ordfører i Trondheim.

– Jeg får dem jo med ti års mellomrom, jeg. Hva skal vi finne på neste gang? Hund, smilte Slungård da.