Bildet til venstre er tatt nesten samme sted som bildet til høyre. Slik så det ut etter snøkanonen hadde produsert snø i 19 timer. Foto: Tore Gjønnes

Mens snøen lar vente på seg i store deler av Trøndelag har entusiaster i Oppdal den siste tiden fått produsert store mengder snø.

Akkurat nå har de minst to kilometer med løyper, som man kan gå i.

- Det er en veldig god såle, og etter midt syn er det ikke noe problem å bruke nye ski. Det er flotte forhold for langrenn og for skiskyttere, sier Tore Gjønnes i Oppdal idrettslag.

Vet du om steder hvor man kan gå på ski? Tips oss på webred@adresseavisen.no eller med kodeord TIPS til telefonnummer 07200. Del dine bilder fra skisporet med #adressa på sosiale medier.

Frykter ikke sild i tønne

Han forteller at folk i bygda aktivt har brukt løypene siste tiden. Ettersom det er få eller ingen andre løyper som er preparert i Trøndelag forventer de at folk vil komme til Oppdal for å gå i løypene denne helga.

- Blir det sild i tønne?

- Jeg tror det vil gå greit. På Sjusjøen har 200 mann gått rundt på noen få kilometer siste tiden, men de kommer jevnt utover dagen. Her er det lysløype og man kan gå helt til klokken ti på kvelden. Derfor tror jeg ikke det blir noe problem med at det blir for mye folk, sier Gjønnes.

Skisenteret åpner neste helg

Han mener at grunnen til at de får produsert så mye snø er at skianlegget ligger i et kuldehull.

For bare kilometer unna, i alpinanleggene i Oppdal har det ikke vært like greit å produsere snø.

De varsler nemlig at de utsetter åpningen til neste helg, fordi det har vært mildt oppe i fjellsidene.

Følg adressa.no på Instagram

Produseres i Vassfjellet

Maskinansvarlig ved Vassfjellet skisenter, Tor Kasper Myhr, er positiv etter at snøkanonene begynte å gå fredag morgen.

- Det ser bra ut, men det er neppe slik at det blir åpning med det første. Men får vi rundt ti minusgrader klarer vi å åpne på tre dager, sier han til adressa.no lørdag formiddag.

Også i Grong skisenter og Meråker skisenter lar vinteren vente på seg.

- Det har vært rart i det siste. Mens det er kaldt i bygda, så er det mildere i alpinanlegget. Vi har startet produksjon av snø, men har ikke kommet så langt at vi kan åpne noen løyper, sier Arne Magnus Størseth, driftsleder ved Meråker skisenter.

I Grong skisenter håper de å starte snøproduksjonen for fullt til uka.

- Vi har ikke klart å produsere snø, dessverre, sier daglig leder Geir Høstland.

Snøkanonene pumpet ut snø over anlegget i Oppdal fredag. Foto: Tommy Fossum
Snøkanoner går for fullt i Vassfjellet. Foto: Webkamera/Vassfjellet skisenter