Ikke særlig bratt, ikke særlig glatt, men trailere i trøbbel er blitt tradisjon, mener adressa.no-tipseren som sendte oss denne videoen fra E39 ved Svokrbygda i Orkganger i dag.

Måtte hentes av redningsbil

Veien ble stengt i en kort stund rundt klokken 15.30 i dag, melder Veitrafikksetralen, i forbindelse med berging av vogntog som ikke kom seg av flekken.

Har du video fra midtnorske veier?  Last opp her eller send til webred@adresseavisen.no.

- Det var fem-seks vogntog og lastebiler som ikke kom seg opp eller forbi. Falck kom og hentet et par av dem. I alle fall én av dem var polskregistrert, kanskje flere. De norske som sto der, så ikke ut til å ha problemer, men de kom seg ikke forbi, sier tipseren.

Vogntogene som slet på E39 i dag, var på vei i retning Orkanger.

- Hvordan var forholdene på veien da du passerte?

- Nå skal det litt til før jeg sier at føret er dårlig, men når de har saltet blir det litt bakepulver-føre, sier adressa.no-tipseren.

Så semitrailer slite

Den nye førjulstradisjonen er blitt utenlandske vogntog som sliter på norske vinterveier. Tipseren som tok kontakt med adressa.no sier han senest i går så et annet vogntog kjøre av veien. Også dette kjøretøyet var polskregistrert.

- I halvfire-tida om ettermiddagen kjørte jeg bak en semitrailer på vei til Hemne. Jeg så at det gikk ganske dårlig, så jeg ringte operasjonsentralen og varslet. De sa de skulle prøve å få gjort noe. Men i 17-tida så jeg i lokalavisa på nett at semitraileren hadde kommet seg til Hemne, og kjørt av veien der, sier tipseren.

Han pendler daglig mellom Kyrksæterøra og Orkanger, og har to veivalg på strekningen til og fra jobb. Selv om E39 er den retteste strekningen han velger oftest, er han litt bekymret for hva vinteren vil bringe.

- Det er utrivelig å møte semitrailere, spesielt i svingene. Du vet jo liksom aldri når de kan skli ut og treffe bilen du sitter i, sier han.