- Vi har sendt ut alt som er av beredskap for å brøyte, strø, salte, det som trengs. Det er glatt overalt, sier trafikkoperatør Ina-Mari Norum til adressa.no.

Hun forteller at veiforholdene er vanskelige over hele Midt-Norge. Blant annet ble en semitrailer stående på tvers på fylkesvei 714 i dag.

- Ringt konstant

- Det er egentlig ingen steder som utmerker seg, for det er ille overalt. Vi får mange telefoner fra Åfjord, Hitra, Fosen, hele Nord-Trøndelag, over alt. Det har ringt konstant her siden vi kom på jobb, sier Norum.

Det er hovedveiene som prioriteres først, deretter de fylkesveiene som har mest trafikk. Norum har forståelse for at innringerne blir frustrerte.

- Jeg skjønner at folk klager, for det er jo så mange småveier som ikke kan prioriteres. Vi har dessverre ikke én bil for hver vei.

Les også: Fare for jord- og sørpeskred i morgen

Regn forverrer situasjonen

Mange steder i Midt-Norge har fått plussgrader mandag formiddag, noe som gjør forholdene ekstra vanskelig, både for brøytemannskap og bilister.

- Mange plasser regner det nå, og mye vann legger seg oppå snø og is og vasker bort det som strøs. Det er selvsagt problematisk, opplyser Norum.

- Hold dere hjemme

Hun oppfordrer bilister til å ta det rolig på veiene i dag, dersom de må ut i det hele tatt.

- Det er forferdelige forhold, glatt overalt. Jeg ville tatt det med ro og vært hjemme, fastslår hun.

Utforkjøring på Frosta

Operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt forteller at de også har mottatt en del meldinger om glatte veier.

- Det skal blant annet være flere biler som har sklidd av veien på Frosta. Det er spesielt sideveiene som er glatt, sier han.

Foreløpig er det ingen meldinger om ulykker med personskade.

Klokka 11.47 fikk politiet melding om en utforkjøring på Frostaveien. Noen minutter senere ble det bedt om strøing på samme strekning.

En adressa.no-leser forteller at det er lang kø på veien mellom E6 og Frosta. I bakken mellom Hammervannet og Leangenbukta er det meget glatt og de som skal opp får problemer.

Denne bilen fikk problemer på Frostaveien. Det meldes om svært glatte veier. Foto: adressa.no-tipser