Jarle Auset er mannen som fikk et intervju med mulla Krekar. Foto: privat

Hemne teaterlag hevder å ha fått til det kun Al Jazeera har fått til, nemlig å få mulla Krekar i tale. Mens et samlet pressekorps i Norge har forsøkt å få til et eksklusivt intervju med den trusseldømte mannen, er det nå en publikasjon i 700 eksemplarer som kan ha fått æren.

- Vi føler oss privilegerte, sier leder av Hemne teaterlag, Marit Sandvik til adressa.no.

- Jeg har humor

I morgen kveld er det premiere på Hemne teaterlags revy «Snytt på nytt». I seg selv er det et høydepunkt for innbyggerne, men det som kan være scoopet i årets revy er programheftet som følger revyen.

Teaterlaget holder sitatene fra Krekar tett til brystet, og vil helst at folk skal kjøpe billett og lese det selv.

Men de letter litt på sløret:

«Husjournalist» Jarle Auset spurte Krekar på epost om han hadde humor og om det var greit å snakke om dette på en teaterscene.

Svaret var: «Jeg kan si ganske kort, at ja, jeg har humor og det er ganske naturlig at dere tar opp min sak i deres revy».

Fikk svar med én gang

Auset fikk ansvaret for programheftet for to år siden, og bestemte seg for å lage et hefte som var mer journalistisk rettet.

- Jeg tok kontakt med Krekars advokat, Brynjar Meling, og sendte ham en lang mail. Den ble tydeligvis videresendt til mulla Krekar, og jeg fikk svar på mine spørsmål, forteller Auset til adressa.no.

Han sendte eposten 1. februar, og fikk svar samme dag fra Krekar.

- Det har vært en veldig grei dialog. Han har svart på det meste. Han føler vel ikke at jeg utgjør noen stor trussel, sier Auset, som til vanlig jobber som tekstforfatter.

- Han har ikke gitt noe intervju til norske medier, og så gir han det til oss. Det er jo gøy. Jeg fikk nettopp mail fra mulla nå, og han sier at jeg står fritt i å snakke med media. Han vil ikke at jeg skal videreformidle det private bildet jeg fikk, og som står på trykk i programheftet, forteller Auset.

- Han sier i mailen at han har lyst på et hefte, og det skal han selvsagt få, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

- Vanskelig å holde tett

- Hvordan er det å debutere som journalist med intervju av mulla Krekar?

- Hehe, jeg skal nok ikke gå videre på den karrieren, men jeg jobber med en krimbok, avslører han.

Han forteller at det var en prøvelse å holde scoopet hemmelig. Onsdag kveld lekket nyheten ut på revyøvelsen.

- Det var veldig vanskelig å holde tett. Som regel sprekker man til de nærmeste, men jeg var steinhard. Programheftet gikk i trykken i går, og jeg hadde med et eksemplar på øvelsen, sier han.

I programheftet er det annonser til en verdi av 100 000 kroner, og Auset ønsket å gi annonsørene valuta for pengene.

- For at de skulle få mer igjen, så tenkte jeg det kunne være artig med noen lokale kjendiser. Jeg har intervjuet 1. klassinger, ordførere i Hemne, Hitra og Aure, og lokale journalister. For å gi programheftet et ekstra løft, bestemte jeg meg for å forsøke å få til et intervju med Krekar, sier han.

Håpet på mulla på første rad

Premieren er allerede utsolgt, men det er fremdeles 150 billetter igjen på den neste forestillingen.

- Jeg har bestilt 700 programhefter. Det er mer enn vanlig. Jeg tenker at det må bli rift om dette programheftet, sier han.

Dersom Krekar hadde blitt tvangssendt til Kyrksæterøra, ville det vært naturlig å invitere ham til premieren, ifølge Auset.

- Da ser jeg for meg at han hadde sittet på første benk. Han har en del humor og selvironi. Han er klar over at han er med i et nummer i revyen. Det hadde han forventet, sier han.

- Fin arena

Leder av teaterlaget, Marit Sandvik, mener husjournalisten har gjort en god «masejobb».

- Hvorfor tror dere han sa ja til intervju med dere?

- Det er jo positivt for ham å treffe lokalbefolkningen, og det gjør han jo gjennom et slikt intervju. Han tenker det sikkert er en fin arena å presentere seg på.

- Hva slags revy er det?

- Det er ingen Krekar-revy, men det er klart vi er inspirert av nyheten om at han kan havne her i Hemne. Samtidig kom nyheten såpass sent at det er mange andre lokale nyheter også, sier hun.

- Hvordan vet dere det er den ekte mulla Krekar dere har intervjuet?

- Det er tilsendt et privat bilde, og intervjuet er gjort via advokat Brynjar Meling, sier hun.

Advokat Brynjar Meling bekrefter overfor adressa.no at han videresendte en epost fra Jarle Auset til mulla Krekar 1. februar.

Hemne teaterlag har premiere på revyen fredag kveld. Bildene er fra øving. Foto: hemne teaterlag
Teaterlaget lover Krekar-sketsj, men det er ingen Krekar-revy ifølge teatersjefen. Foto: hemne teaterlag
Jarle Auset klarte å få Krekar i tale via epost. Han deltar også i revyen, i tillegg til å være programhefteansvarlig. Foto: hemne teaterlag
Fredagens forestilling er utsolgt. Foto: hemne teaterlag
Årets revy heter «Snytt på nytt», og det er nok mye som tyder på at inspirasjonen kommer fra et NRK-program. Foto: hemne teaterlag
Programheftet vil bli delt ut gratis til alle som har kjøpt billett til Hemnerevyen. Foto: hemne teaterlag