Livet til mannen sto ikke til å redde, til tross for at han fikk livreddende førstehjelp av forbipasserende.

Da de forbipasserende kom til ulykken var mannen i 70-årene bevisst, opplyser politiførstebetjent Eivind Guldseth ved Malvik lensmannskontor.

- Indikasjoner tyder på at ulykken skjedde en liten stund før han ble funnet. Det virker som at ulykken har skjedd en gang mellom klokken ett og halv to, sier Guldseth.

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag ble varslet om hendelsen klokken 14.32 søndag.

Tror ikke føret er årsak

Bilen skal altså ha ligget i bekkefaret på Selbuvegen i Hommelvik i over én time før politiet ble varslet.

Da forbipasserende fant mannen var han utenfor bilen. Politiet mener han skal ha tatt seg ut for egen hånd.

Nå jobber de med å finne årsaken til at bilen skar ut i den skarpe venstresvingen i en nedoverbakke.

- Det var våt veibane, men det var ikke glatt. Så vi kan ikke se at føret er årsak til ulykken, uten at vi kan konkludere med noe før vi er ferdig med etterforskningen, sier Guldseth.

Sendt til obduksjon

De har nå sendt mannen til obduksjon. De første resultatene fra obuksjonen er klar tirsdag eller onsdag, antar politiet.

- Det er ukjent dødsårsak, og vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd. Det var ingen vitner til selve ulykken og det er heller ingen andre ting som hjelper oss videre i saken, sier politiførstebetjenten.

Politiet ønsker tips fra folk som har kjørt langs veien før ulykken ble meldt til politiet, slik at de nærmere kan fastsette tidspunkt for ulykken og eventuelt få beskrivelser som kan hjelpe dem videre i etterforskningen.

- Vi håper noen kan ha sett kjøretøyet, sier Guldseth.