Politiet fikk melding om en ulykke på fylkesvei 65 ved Kvålsvoll, tre kilometer fra Forve bru i Orkdal tirsdag ettermiddag i 12.30-tida. Personbilen hadde kjørt av veien, og havnet på taket. Sjåføren var en mann i 20-årene fra Orkdal.

- Skadeomfanget var ukjent, og sjåføren ble fløyet inn til St. Olavs Hospital med luftambulanse. Han var ikke alvorlig skadd, og ble utskrevet fra sykehuset, sier etterforskningsleder Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Mistanke om ruskjøring

Det er mistanke om at sjåføren var ruspåvirket, og det ble sikret en blodprøve av mannen. Bilen hadde ugyldige kjennemerker.

- Vitner har fortalt at det var vinglete kjøring, og det var også en møtende bilist som måtte gjøre en unnamanøver for å unngå møtekollisjon, sier hun.

Kjørte etter stjålet bil

Klokka 19.30 ble politiet varslet om en stjålet bil i Meldal kommune.

- Mannen som nylig hadde blitt utskrevet fra sykehuset ble observert i den stjålne bilen, og det ble en liten forfølgelse. Patruljen mistet synet av bilen, men fant den etter hvert. Den mistenkte sjåføren ble pågrepet uten dramatikk i nærheten av den stjålne bilen, sier Fagerholt.

Før han ble satt i arrest ble han fremstilt for lege. Sent i går kveld ble mannen løslatt.

- Han er anmeldt for flere forhold som fortsatt er under etterforskning, i tillegg til de nye forholdene som ble registrert i går, forklarer Fagerholt.

Hun håper at de får ferdigstilt sakene relativt raskt, og det vil være en kontinuerlig vurdering om det er behov for varetektsfengsling. Fagerholt legger ikke skjul på at gårsdagens hendelser var av det mer uvanlige slaget.

- Det er litt spesielt, sier hun.

Føreren av denne bilen ble utskrevet fra sykehus, og bare noen timer senere hadde han stjålet en bil. Foto: janne solemsløkk