Grisekjøringen fikk konsekvenser. I mars måtte 22-åringen møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for forholdet.

Speedometer målte 150 km/t

22-åringen kjørte fra Rennebu i retning Orkanger sent på kvelden den 26. oktober i fjor. Rett før Meldal kjørte han forbi en politimann. Politimannen forklarte i retten at tiltaltes bil plutselig dukket opp bak ham, og at han ut fra dette tenkte at tiltalte måtte holde høy fart. Han bestemte seg derfor for å følge etter bilen, for å se hvilken fart den holdt.

Ifølge tjenestemannen økte tiltalte farten på rettstrekningen ved Snoen i Meldal. Speedometernåla i politimannens bil gikk fra 120 km/t til over 150 da han fulgte etter.

I forbindelse med straffesaken er speedometeret til politimannen kontrollert, og retten finner det bevist at 22-åringen holdt en hastighet på minst 140 km/ i 80-sonen. Det er da gjort et fradrag på fem km/t, på bakgrunn av en instruks for bruk av speedometer i en fartskontroll.

Fikk samfunnsstraff

I tillegg til råkjøringen erkjente mannen også fem tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort fra desember 2014 til mars i år.

Han dømmes også for å ha truet en politimann i mars i år, i forbindelse med en pågripelse i Orkdal. Mannen sa at «han skulle knuse ansiktet» til politibetjenten. Også dette forholdet erkjente mannen i retten.

Fordi mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse for alle tiltalepostene, får han strafferabatt.

Han dømmes til samfunnsstraff i 60 timer, med en gjennomføringstid på 120 dager. 22-åringen ble også fradømt retten til å føre motorvogn i en periode på 19 måneder.