- Scenarioet er at det har vært en hurtigbåtulykke mellom Trondheim og Brekstad. Båten har kjørt på et skjær som har ført til at den har mistet motorkraft. Mange personer er skadd om bord i båten, og det har oppstått brann, sier øvingsleder Ivar Amdal til adressa.no.

I dag gjennomføres «Øvelse Fosen» på Brekstad i Ørland kommune. Øvelsen er en fullskalaøvelse i regi av Lokal Redningssentral (LRS) Sør-Trøndelag, og blir gjennomført både på sjø og land.

- I år er temaet kystrelatert. Vi valgte dette scenorariet basert på lovverk, instrukser og erfaringer fra tidligere øvelser. Øvelsen gjennomføres også etter erfaringer fra tidligere, reelle hendelser, og etter risiko- og sårbarhetsanalyser over hendelser som kan oppstå, sier Amdal.

120 roller

Totalt deltar mellom 200 og 300 personer i øvelsen. I tillegg til nødetatene deltar St. Olavs hospital HF, Fosen Helse IKS, Fosen DMS, Fosen Legevaktsenter, Sivilforsvaret, Forsvaret, Redningsselskapet, Ørland kommune, Bjugn kommune, fylkeskommune, Avinor, Røde kors, Norsk radio releliga og Norsk Aeroklubb. Elever fra Fosen videregående skole og Lukas videregående skole stilte som markører.

- 120 personer har fått utdelt manus og forskjellige roller. Førsteinntrykket mitt er at det har gått bra. Det er selvfølgelig ting vi kan bli bedre på, men dette vil vi ta tak i etter evalueringen, sier øvingslederen.

- Håper de føler trygghet

Han berømmer lokalsamfunnet på Fosen for å være tålmodig mens øvelsen pågår.

- Vi påvirker samfunnet betydelig når vi øver. Vi er avhengig av at de viser forståelse for at vi må øve. Kanskje er det noen som trenger vår hjelp en gang i fremtiden. Jeg håper folk føler deg mer trygge når de ser at vi øver, sier Amdal.